Geri Dön
Son Dakika Başkan Karalar: Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerine her zamankinden fazla ihtiyacımız var

Başkan Karalar: Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerine her zamankinden fazla ihtiyacımız var

Başkan Karalar: Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerine her zamankinden fazla ihtiyacımız var

Başkan Karalar: Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerine her zamankinden fazla ihtiyacımız var

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Anma Töreni ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne Adana’dan bin kişiyi götürdü, 9 bin kişilik yemek dağıttı, 15 bin kişilik çay hizmeti verdi. Ayrıca 25 işçi, bölge temizliğinde görev aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 56. Ulusal 30. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Töreni ve Kültür Sanat Etkinliklerine katıldı. Karalar, açılış töreninden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, parti kurmayları, CHP’li belediye başkanları, milletvekilleri ve partililerle bir araya geldi.
Başkan Zeydan Karalar, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün ve huzurun temsilcisi olan Hacı Bektaş Veli’nin savunduğu hak, hukuk, adalet kavramlarına, günümüzde insanlığın her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Karalar, Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerinin manevi anlamının büyük olduğunu, onun felsefesinin ve öğretilerinin insanlığa ışık tutacak, barışı ve hoşgörüyü kalıcı kılacak, bilimin yeterince önemsenmesini sağlayacak derinlikte olduğunu belirtti.
Ayrıca Adana’dan Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine, anma ve etkinliklere katılmak üzere, 20 sivil toplum kuruluşundan gitmek isteyen bin kişinin ulaşımı sağlandı. Bölgede bir çadır kuruldu ve 15 bin kişilik çay hizmeti sunuldu, su dağıtımı yapıldı. Ayrıca 3 gün boyunca, günde üç öğün olmak üzere, 9 bin kişilik kahvaltı ve yemek dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi personeli 25 temizlik işçisi de, anma ve etkinliklerde temizlik hizmeti verdi.

FOTOĞRAFLI