Geri Dön
Son Dakika Başkan Salman, SKB’nin 31. olağan meclis toplantısına katıldı

Başkan Salman, SKB’nin 31. olağan meclis toplantısına katıldı

Başkan Salman, SKB’nin 31. olağan meclis toplantısına katıldı

Başkan Salman, SKB’nin 31. olağan meclis toplantısına katıldı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediye Başkanı Vefa Salman, Sağlıklı Kentler Birliği (SKB) 31. Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. Kurullarda görev alacak üyelerin belirlendiği toplantıda Başkan Salman, encümen üyeliğine seçilirken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin başkanı oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bursa’da düzenlenen SKB meclis toplantısı yapıldı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda; gizli oylama yöntemi ile yapılan seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2 yıl boyunca yeni başkanı olarak belirlendi.

Toplantıda ayrıca, yılda iki kez gerçekleştirilen olağan meclis toplantılarının ikincisinin bu yıl Ekim ayında Afyonkarahisar-Sandıklı’da yapılmasına karar verildi. Rize-Fındıklı, Antalya-Muratpaşa ve Tekirdağ-Süleymanpaşa belediyelerinin yeni üye olarak kabul edildiği toplantıda, 4 üye belediyenin ayrılmasına dair karar reddedildi.

Yapılan seçimlerde Sağlıklı Kentler Birliği’nin başkan vekilleri de belirlendi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkan vekilliğine seçildi.

Toplantıda YASKİ Başkanı Adnan Kırtay da Başkan Salman’a eşlik etti.

FOTOĞRAFLI