Geri Dön
Son Dakika Demre'de 100. yıl coşkusu

Demre'de 100. yıl coşkusu

Demre'de 100. yıl coşkusu

Demre'de 100. yıl coşkusu

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı coşkuyla kutlandı.

Demre'deki kutlamalara Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Güray Yıldız, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Ünal Arakan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, MHP İlçe Başkanı Mustafa Demirel, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Bayram kutlamaları Demre Stadı'nda devam etti. Stattaki kutlamalar saygı duruşuyla başladı, hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Bir öğrenci Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini, diğer öğrenciler de hep birlikte Gençliğin Atatürk'e Cevabını okudu. Öğretmen Volkan Aksoy yönetiminde 'Şeref Çağrısı' yapıldı. Demre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosu sahnelendi. Demre Anadolu Lisesi folklor ekibi Teke, Antalya ve Ege yöresi halk oyunlarından oluşan bir gösteri sundu. Demre Bil Lisesi ve Ekol Lisesi öğrencilerinin yaptığı jimnastik gösterileri nefes kesti. Ortada yaptıkları kule, açtıkları dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı ayakta alkışlandı. Törende öğrenciler şiirler okudu.

Törenin sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Bir asırdan bir asra' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada resim dalında birinciliği Demre Anadolu Lisesi'nden Neslihan Yalçınkaya, şiir dalında Demre Anadolu Lisesi'nden Özgen Can Besli, kompozisyon dalında Demre İmam Hatip Anadolu Lisesi'nden Gülsüm Kocakaya birinciliği elde etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mesut Dikili, "Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaktığı ulusal mücadele ateşinin 100. yılı. Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi dalga dalga Amasya, Erzurum, Sivas'tan yayılarak Ankara'ya ulaştı. Ankara'da TBMM'nin kuruluşu, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile devam etti. Bu özgürlük ateşi tüm dünyayı sardı. Bu ateş, bu mücadele gücü her gün devam ederek artmaktadır. Atatürk'ün yaktığı bu ışık 100 yıldır yanmaya devam etti ve sonsuza kadar devam edecektir. Türk gençliği Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkarak bu ışığı söndürmeyecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI