Geri Dön
Son Dakika Dicle Elektrik çalışanları, köylülerle birlikte zoru başardı

Dicle Elektrik çalışanları, köylülerle birlikte zoru başardı

Dicle Elektrik çalışanları, köylülerle birlikte zoru başardı

Dicle Elektrik çalışanları, köylülerle birlikte zoru başardı

BATMAN,(DHA)- DİCLE Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ekipleri, Batman'a bağlı Kelekçiler köyünde kopan enerji nakil hattını köylülerin desteğiyle onardı.
Batman'ın Kelekçi Köyüne enerji sağlayan iletim hattı, olumsuz hava koşulları sebebiyle koptu. Enerji kesilince köylüler durumu elektrik dağıtım şirketine bildirmesiyle bölgeye ekipler sevk edildi. Kopan iletkenlerin bulunduğu yer, Botan ve Garzan nehirlerinin Dicle ile birleştiği yerde olması ve su seviyesinin yüksek olması nedeniyle ekipler onarımı yapmada güçlük çekti. Bunun üzerine köy sakinleri de Dicle Elektrik çalışanlarına destek olmak için girişimde bulundu.
Dicle Elektrik arıza onarım ve bakım ekipleri, yeniden başlattıkları çalışmada köylülerden de destek aldı. Köylülerin balık tutmak ve ulaşım amacıyla kullandıkları küçük tekne ile kabloları ve malzemelerini nehrin karşı kıyısına taşıyan Dicle Elektrik ekipleri, iki yaka arasına 340 metrelik yeni bir iletim hattı çekmeyi başardı. Yapılan zorlu çalışmanın ardından Kelekçi Köyüne yeniden elektrik enerjisi vermeye başladı.
Yapılan zorlu çalışmalarını yerinden görmek ve Kelekçi köyü sakinlerine teşekkürlerini iletmek için bölgeye gelen Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Yusuf Açar, coğrafi durum ve olumsuz hava şartlarına rağmen en ücra köşedeki müşterilerine dahi kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji vermek için çalıştıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI