Geri Dön
Son Dakika 'Dikİş'in Olsun' projesi başladı

'Dikİş'in Olsun' projesi başladı

'Dikİş'in Olsun' projesi başladı

'Dikİş'in Olsun' projesi başladı

MERSİN; (DHA) – MERSİN’de Mezitli Soroptimist Kulübü, Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Singer A.Ş. işbirliğiyle kadınlara, temel dikiş kuralları, kol ağzı ve yaka dikimi gibi birçok konuda bilgiler verilecek.
Mezitli Soroptimist Kulübü öncülüğünde 'Dikİş'in Olsun' adı verilen proje, Mezitli Belediyesi Atatürk Mahallesi Gönüllü Evi'nde ilk eğitimlerine başladı. Kadınların dikiş eğitimlerine katkı sağlamak, temel dikim tekniklerini öğretmek için Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından hayata geçirilen kurslara, kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Her modülü yaklaşık 45 gün sürecek olan kursun açılışı ile ilgili düzenlenen etkinlikte; Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dayı Kaymaz, Mezitli Soroptimist Kulübü Kurucu Başkanı Sembol Tarhan, kulübün bir önceki dönem Başkanı Nalan Varat ve çok sayıda kulüp üyesi katıldı. Soroptimist iş ve meslek kadınlarının her alanda kadının statüsünü yükseltmek amacıyla çalışma yaptığını ifade eden Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Kaymaz, "Öncelikli olarak kız çocukları ve kadınların eğitimi, eğitim alan kadınların ekonomik olarak güçlenip kendi ayaklarının üzerinde durmaları ve kendi geleceklerine sahip çıkmalarıdır" dedi.
Başkan Kaymaz, Mezitli Soportimist Kulübü olarak, Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Singer A.Ş. işbirliği ile yöre kadınlarımıza, dikiş konusunda bilmeyenlere öğretmek, bilenlerin bilgilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını ifade etti.
Burada kurs alan kadınların ileride eğitimci olabilme fırsatlarının da bulunduğunu belirten Başkan Kaymaz, "İleride Halk Eğitim camiasında eğitimci olmak isteyen kadınların önünü açmak istiyoruz. Bugün başlayan kurslar sonrası sertifika alan kursiyerlerimiz bu süreyi, usta öğretici, kalfa ve çıraklık belgesi almak istedikleri takdirde alacakları eğitim saatinden düşülecektir. Kursumuzun başarıyla devam ederek sonuçlarının kursiyer kadınlarımıza faydalı olmasını dilerim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI