Geri Dön
Son Dakika Finike'de 19 Mayıs coşkusu

Finike'de 19 Mayıs coşkusu

Finike'de 19 Mayıs coşkusu

Finike'de 19 Mayıs coşkusu

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü Finike Yunuslupark'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer'in de katıldığı çelenk töreninin ardından CHP İlçe Başkanı Mustafa Ökten ve partililer, ADD Finike Şubesi Başkanı Atilla Öztürk de anıta çelenk sundu. Bayram kutlamaları 100'üncü Yıl Stadyumu'nda devam etti.

Kutlamalara Kaymakam Ergün Baysal, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Cenk Çaka, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Alper Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürvekili Fikret Özen, daire amirleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından alandaki öğrenciler Ramazan dolayısıyla tribüne alındı ve resmigeçit yapılmadı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürvekili Fikret Özen'in günün anlamına ilişkin konuşma yaptığı bayram kutlamalarında Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk'e Cevabı okundu. Törende ayrıca 'Atatürk ve spor' konulu şiir, kompozisyon birincileri eserlerini okudu.

Günün anlam ve önemine uygun türkü ve marşların söylendiği törende Finike Anadolu Lisesi öğrencileri halk oyunu gösterileri sundu. Törende ayrıca 100 metre koşu ve penaltı finalleri de yapıldı. Penaltı atışları finallerinde Finike Anadolu Lisesi takımı, 100 metre koşu kızlarda Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu Lisesi, 100 metre erkekler koşusunda Finike Anadolu Lisesi birinci oldu.

Atatürk ve spor konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Finike Anadolu Lisesi öğrencisi Ayça Süzerer, şiir yarışmasında birinci olan Şehit İsmail Çalkan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sıla Yılmaz, resim yarışmasında birinci olan Bağyaka İlkokulu öğrencisi Ceren Korkmaz ile penaltı ve koşuda dereceye giren takımlara protokol eliyle ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI