Geri Dön
Son Dakika Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yılsonu sergisi açıldı

Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yılsonu sergisi açıldı

Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yılsonu sergisi açıldı

Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yılsonu sergisi açıldı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’ninLüleburgaz ilçesinde Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi binasında yaklaşık bin adet eserin sergilendiği açılışa Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Belediye Başkan Vekili Aytül Çiloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, HEM öğretici ve kursiyerleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, HEM Müdürü İzzet Arslan yaptığı konuşmada “ Dünya hızlı ve çok yönlü bir değişim içerisindedir. HEM bireylerin hızla gelişen ve değişen sosyal hayattaki değişikliklere ayak uydurmasında yardımcı olmaktadır. Lüleburgaz HEM olarak insanımızın bilgi, beceri ilgi ve yeteneklerini geliştirmek, istihdam sağlamak, kendine güvenen bireyler oluşturmayı sağlamaktır.HEM öğretim çağındaki öğrencimizden huzurevindeki yaşlımıza, emeklimize, çalışanımıza, tüm insanımıza istek ve yetenekleri doğrultusunda kurslar açmaktadır. HEM olarak 2018 yılında 1178 kurs, 18 bin 800 kursiyere hizmet verdik. İddialıyız. Ülke genelinde Halk Eğitimlerden kurs alan vatandaş sayımız yüzde 8,5 civarlarındayken Lüleburgaz’da yüzde 15,5 seviyesine ulaştı” dedi.

Müdür Arslan, hizmet verdikleri binanın yetersiz kaldığını söyleyerek yeni bir merkez tahsis edilmesini istedi. MdürArslan konuşmasını Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, HEM’de görevli çalışma arkadaşları ve kursiyerlerine teşekkür ederek tamamladı.

Kaymakamı Mustafa Kaya’da yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması için temel unsur eğitimdir. Eğitimin olmadığı, eğitimli bireylerin yetişmediği bir ülkenin kalkınması mümkün değil. Ülkemiz eğitim konusunda büyük bir potansiyele sahip. 25 milyona yakın eğitim gören nüfusumuz var. Örgün öğretimin yanında her çağa eğitim veren yaygın öğretim var. Bu kapsamda Lüleburgaz’ın eğitim anlamında gelişmesine katkı sunan Halk Eğitim Merkezi, İzzet Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nedim Çetin, HEM idari kadromuz, personel ve kursiyerlere can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” .

Konuşmaların ardından Kaymakamı Mustafa Kaya ve protokol üyeleri, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından el emeği göz nuru dökülerek hazırlanan eserleri tek tek inceledi.