Geri Dön
Son Dakika Havuz ortada kaldı

Havuz ortada kaldı

Havuz ortada kaldı

Havuz ortada kaldı

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA)- BURSA’nın Orhangazi İlçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilen ancak bazı tadilatlar gerektirdiği için hizmete giremeyen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Orhangazi Belediyesi’nin işletme hakkını geri iade etmesi, İl Koordinasyon Kurulu’nun da yetkiyi almamasından dolayı ortada kaldı. Yaz döneminin gelmesi ile birlikte vatandaşlar ise havuzun bir an önce hizmete girmesini bekliyor.

Orhangazi’de yapımı geçen yıl tamamlanmasına rağmen bazı tadilat ihtiyaçlarından dolayı bir türlü hizmete sokulamayan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda bilinmezlik sürüyor. Geçen yıl 2 ay süre ile hizmet veren bu süreçte ise yüzme kurslarının yapıldığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda motor sistemi ile birlikte bazı tadilat ihtiyaçları nedeniyle hizmet vermemeye başlamıştı. Yapılırken İşletmeciliği Orhangazi Belediyesi’ne devredileceği açıklanan ve İl Koordinasyon Kurulu tarafından da devri Belediyeye yapılan havuz bugünlerde sahipsiz kaldı.

BELEDİYE GERİ İADE ETTİ

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yaklaşık 50 bin TL tutarındaki yeni tadilat masrafları nedeniyle kapalı olduğu dönemde Orhangazi Belediyesi’nin havuzun işletmeciliğini geri iade ettiği belirlendi. Geri iade edilen havuzun ise İl Koordinasyon Kurulu tarafından sorumluluğunun artık kendilerinde olmadığı belirlenince havuz ortada kalmış oldu.

GELECEĞİ MERAK EDİLİYOR

Yapımına 2016 yılında başlanıp ilk olarak 2018 yılında kullanılabilen Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun geleceği ise merak ediliyor. Orhangazili vatandaşlar ise havuzun çürümeye terk edildiğini belirterek, bu konuda yetkililerin bir şeyler yapmasını beklediklerini belirterek, “Milyonlarca lira harcanan bir tesis artık Orhangazi halkına hizmet vermeye başlamalıdır” diye görüş belirtiyorlar.

FOTOĞRAFLI