Geri Dön
Son Dakika İl Sağlık Müdürlüğünden 'Sepsis Günü' etkinliği

İl Sağlık Müdürlüğünden 'Sepsis Günü' etkinliği

İl Sağlık Müdürlüğünden 'Sepsis Günü' etkinliği

İl Sağlık Müdürlüğünden 'Sepsis Günü' etkinliği

KAYSERİ, (DHA) - İL Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, 13 Eylül Dünya Sepsis Günü dolayısıyla, sağlık çalışanlarına yönelik 2 farklı eğitim programı düzenledi.
Kayseri Şehir Hastanesi’nde düzenlenen programa, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, sağlık idarecileri ve sağlık çalışanları katıldı. İlk gün programının açılış konuşmasında Sepsis’in tanısının çok zor olduğuna değinen Prof. Dr. İlhami Çelik, "Şuan matematik modellemeye geçildi. Çünkü enfeksiyon hastalıklarında matematik bir temel var ve onu çözmek gerçekten çok zor. İstatistiksel yöntemlerden faydalanarak Sepsis tanısı konulmaya çalışılıyor ama Sepsis tanısı koymak hala çok zor” dedi.
Sepsis’in enfeksiyonlar hususunda önemli bir konu olduğuna değinen Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan ise, "Bir enfeksiyon başlar ama Sepsis ile sonuçlanabilir. Bunun olmaması içinde almamız gereken çeşitli önlemler var. Malumunuz Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Emine Alp Meşe Hanımefendinin Erciyes Üniversitesinde başlattığı ‘El Hijyeni’ hususu var. Bununla alakalı olarak da uluslararası kuruluşlar ile bakanlığımızın yaptığı bir protokol var. Bu nedenle hiçbir şey yapamıyorsak bile elimizin temizliğine dikkat edersek, enfeksiyonun oluşmasını veya yayılmasını engelleyebiliriz. Hepimiz hastanede görev yapıyoruz. Hastadan hastaya dokunuyoruz. Dolaysıyla bu esnada elimizin temizliğine dikkat edersek herhalde enfeksiyonu bir ölçüde olsa azaltmayı başarırız" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI