Geri Dön
Son Dakika Kaleiçi Festivali'ne 35 şehir geliyor

Kaleiçi Festivali'ne 35 şehir geliyor

Kaleiçi Festivali'ne 35 şehir geliyor

Kaleiçi Festivali'ne 35 şehir geliyor

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Kaleiçi Oldtown Festivali'ne şimdiden 35 şehrin katılım kararını kendilerine ilettiğini belirterek, “Festivalde bu yıl ortak deklarasyon yayınlayacağız. İlk defa bir forum yapacağız" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 10 - 13 Ekim tarihleri arasında 4'üncüsü düzenlenecek Kaleiçi Oldtown Festivali öncesinde Kaleiçi mahallelerinin muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve tarihi kent merkezinin esnafıyla yemekte bir araya geldi.

50 MİLYON TURİST

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, Antalya'nın turizm yapısının arzu edilen noktada olmadığını söyledi. Türkiye'de genel olarak sahillerde dinlenme üzerine kurulan tek tip bir turizm uygulamasının olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bunda da çok başarılıyız" dedi. Ama özellikle Antalya için mevcut turizm potansiyelinin beşte birlik kısmının hayata geçirilebildiğini vurgulayan Başkan Uysal, “Antalya, 50 milyon turisti ağırlayabilir. O genişlikte, o büyüklük, o zenginlik ve o renklilikte. Ama dünyayla akredite olmada sıkıntılarımız olduğu için, bir takım algı bozulmaları, planlama ve yönetmeme nedeniyle sadece seyahat acentelerinin ve otellerini sürüklediği deniz-kum-güneş turizmiyle yetinmek zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

PARANTEZ AÇTIK

Muratpaşa Belediyesi olarak Kaleiçi Oldtown Festivali'yle mevcut duruma bir parantez açmak istediklerini anlatan Başkan Uysal, “Bunu da yaşayan antik kentler diyerek parantezlendirdik. Akdeniz çanağı ve Avrupa'yı esas alarak Kafkasya ve doğuyu da tarayarak 400 kente festival daveti gönderdik. Bu yıl artık biraz daha ileri gitmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

35 ŞEHİR KATILIYOR

Ümit Uysal, festivale aralarında Almanya, İtalya ve Çekya gibi ülkelerden 35 kentin geleceğini bildirdiğini söyledi. Ayrıca 14- 18 Ağustos tarihlerinde Rusya'da düzenlenecek 2'nci Antik Şehirler Formu'nda Kaleiçi üzerine bir sunum yapacaklarını kaydeden Başkan Uysal, festival davetlerinin burada da devam edeceğine işaret etti.

DEKLARASYON YAYINLANACAK

Yaşayan antik kentlerin insanlığın kültür mirası olduğunu belirten Başkan Uysal, dünyada her şey fast foodlaşırken yaşayan antik kentleri koruyarak estetiği, sanatı, inceliği ve belli duyarlılıkları korumuş olacaklarını dile getirdi. Kaleiçi Old Town Festivali'nin bu yıl belli misyonları da hayata geçireceğine değinen Ümit Uysal, "Festivalde bu yıl ortak deklarasyon yayınlayacağız. İlk defa bir forum yapacağız" dedi.

KENT MERKEZİNDEN CANLI YAYIN

Başkan Uysal, ayrıca, bir tanıtım ofisi oluşturmak için de çalışmalara başladıklarını söyledi. Bu ofiste 3 rehberle sürekli Antalya'nın ve Kaleiçi'nin tanıtımını gerçekleştireceklerini aktaran Başkan Uysal, bu çalışmanın imkanlar ölçüsünde sosyal medya ve arama motorları için reklam bütçesiyle destekleneceğini söyledi. Ümit Uysal, ikinci bir çalışma olarak, Kalekapısı'na çok yakın bir noktada bulunan Antalya Ticaret Borsası'nın da bulunduğu binanın çatısına yerleştirilecek bir kamerayla kentin gündelik hayatını internet ortamında 24 saat canlı yayınlamayı hedeflediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI