Geri Dön
Son Dakika Karşıyaka Belediyesi, Piriştina'nın lojmanını iade etti

Karşıyaka Belediyesi, Piriştina'nın lojmanını iade etti

Karşıyaka Belediyesi, Piriştina'nın lojmanını iade etti

Karşıyaka Belediyesi, Piriştina'nın lojmanını iade etti

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Karşıyaka Belediyesi'ne tahsis edilen Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği lojman, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından iade edildi. Tugay yaptığı açıklamada, lojmanın tahsisini, kamuoyunda yaratılan hassasiyet nedeniyle iptal ettiklerini belirtti.

İzmir'de 2004 yılında hayatını kaybeden Büyükşehir Belediyesi'nin merhum başkanı Ahmet Piriştina'nın kaldığı lojman, Başkan Cemil Tugay'ın talebi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla Karşıyaka Belediyesi'ne tahsis edildi. Burayı başkanlık konukevi olarak kullanmayı planlayan Tugay, talebini Büyükşehir Belediyesi'ne iletti. Lojman için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı üçüncü birleşiminde AK Parti'nin ret oylarına karşılık oy çokluğu ile 5 yıllığına bedelsiz tahsis kararı alındı. AK Parti grubu, lojmanın müze olmasını önerdi, ancak CHP grubunun oylarıyla lojman Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Biz Piriştina’yı öldüğü yerde değil, yaşadığı ve yaşattığı yerlerde anacağız. İsminin İzmir’e daha güzel izler bırakmasını sağlayacağız. Ahmet Piriştina’nın adını yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu önerge ihtiyaçtan kaynaklı bir şey çünkü bina çürüyor. Müze olarak kullanılması da mümkün değil" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay dün yaptığı yazılı açıklama ile lojmanı iade ettiklerini belirtti. Tugay'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yazılı talebimiz üzerine 17 Mayıs 2019 tarihli İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile, Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilmiş olan 2038/2 No:2 Şemikler Atakent Mahallesi adresindeki konut, her ne kadar 15 yıldan uzun süredir atıl ve bakımsız durumda iken, işlevsel bir duruma getirilmesi ve hizmete sunulması düşünülmüş olsa da, eski başkanlarımızdan merhum Ahmet Priştina’nın ölümü ile ilişkilendirilerek kamuoyunda yaratılan hassasiyet nedeniyle, herhangi bir amaçla kullanımından vazgeçilmiş ve tahsisin iptal edilerek Büyükşehir Belediyemize iadesine karar verilmiştir."

İZMİR,(DHA)

FOTOĞRAFLI