Geri Dön
Son Dakika Komşular sokak iftarında bir araya geldi

Komşular sokak iftarında bir araya geldi

Komşular sokak iftarında bir araya geldi

Komşular sokak iftarında bir araya geldi

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, Atatürk Mahallesi sakinleri imece usulü sokakta kurulan sofrada hep birlikte iftar yaptı.

İlçeye bağlı Atatürk Mahallesi'nde yaşayan mahalle sakinleri kendi aralarında para toplayarak, eski günleri yad etmek ve komşu ilişkilerini güçlendirmek amacıyla sokağa masalar kurup hep birlikte iftar yaptı. Aynı sokakta yaşayan 100 kişinin katıldığı iftar yemeği mahalle camii imamı Hasan Demirel’in okuduğu Kuran ve dualar ile yapıldı.

Mahalle sakinlerinden Halil Yalçınkaya, komşuluk iliştilerini güçlendirmek adına böyle bir organizasyon yaptıklarını ifade ederek, "Eski günlerde olduğu gibi sokakta iftar açarak bir arada olmak istedik. Toplu iftarlar Ramazan ayının bir özelliğidir. İnsanların bir arada olması, birliğin beraberliğin bir güzelliğidir. Sokağımızdaki komşularımızla beraber açık havada iftar açıyoruz. Tabi herkes bir arada olmaktan her beraber olmakta mutluluk duyuyor. Arzu ediyoruz ki bu birliktelik bundan sonrada devam etsin.”

FOTOĞRAFLI