Geri Dön
Son Dakika Kuzey Makedonya Dış Yatırımlardan Sorumlu Bakan Elvin Hasan: Türkiye bize hep destek olmuştur

Kuzey Makedonya Dış Yatırımlardan Sorumlu Bakan Elvin Hasan: Türkiye bize hep destek olmuştur

Kuzey Makedonya Dış Yatırımlardan Sorumlu Bakan Elvin Hasan: Türkiye bize hep destek olmuştur

Kuzey Makedonya Dış Yatırımlardan Sorumlu Bakan Elvin Hasan: Türkiye bize hep destek olmuştur

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-KUZEY Makedonya Dış Yatırımlardan Sorumlu Bakanı Dr.Elvin Hasan, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nı (YTSO) ziyaret etti.

Kuzey Makedonya Dış Yatırımlardan Sorumlu Bakanı Dr. Elvin Hasan ve beraberindeki heyeti, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, başkan yardımcıları Özkan Şenel ve Kenan Engin, yönetim kurulu üyeleri Adem Gülsün ve Hakan Gençer ile meclis üyesi Selahattin Yıldız, karşıladı. Kuzey Makedonya hakkında bilgiler aktaran Dr. Elvin Hasan, “Ülkemiz 2 milyon nüfusa sahip, nüfusun yüzde 60’ını Makedonlar, yüzde 23’ünü Arnavutlar, yüzde 4’ünü Türkler oluşturmaktadır. Türk nüfusu 80 bin civarındadır. Türkiye ile aramızda tarihsel bağlarımız çok güçlüdür. Türkiye bize hep destek olmuştur. Yatırımlar için ülkemiz birçok avantaj sunmaktadır. Limak Grubu'nun büyük konut projesi var. Ülkemizdeki iki havaalanı da TAV tarafından işletilmekte. Gıda olarak Sütaş ülkemizde hizmet vermekte. Yine Türk yatırımcıların tekstil ve plastik sektörlerinde yatırımları mevcut. Ülkemiz dış yatırımcıya 10 yıl vergi avantajı sunmakta, ihracat ve istihdama bağlı başka teşvikler de sunmaktadır. Yalova’dan da yatırımlar yapılmakta. Bir iş adamı ülkemizde otel satın alarak işletmeye başladı. İnşallah Yalova ve ülkemizdeki bu ticari ve ekonomik gelişmeleri artıracağız. Bu anlamda sizleri ülkemizde ağırlamak isteriz” şeklinde konuştu.

YTSO Başkanı Tahsin Becan da, “Yalova’nın yabancı ülkelerle olan ticaretinin artması ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Kuzey Makedonya bu anlamda Avrupa’ya açılan bir kapı olmasından dolayı avantajlı bir konumdadır. Yalova’nın süs bitkileri, inşaat, plastik gibi sektörlerde ciddi yatırımları vardır. Karşılıklı olarak yapacağımız çalışmalarla Yalovalı girişimcilerimizin yatırım yapması için çalışmalarda bulunacağız. Makedonya’da otel satın alarak yatırım yapan üyemizi tebrik ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI