Geri Dön
Son Dakika MATSO'dan destek talebi

MATSO'dan destek talebi

MATSO'dan destek talebi

MATSO'dan destek talebi

MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle üyelerinin yaşadığı sorunları maddeler haline getirerek ilgili mercilere iletilmek üzere TOBB'a yazılı olarak bildirdi.

MATSO, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan krize ilişkin üyelerinin sorunlarını SMS ve mail yöntemiyle topladı. Üyelerden gelen talepler yönetim kurulu ve komite başkanları toplantısında değerlendirildikten sonra 4 maddelik karar haline getirildi. Alınan kararlar MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş imzasıyla ilgili mercilere iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) yazılı olarak bildirildi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, koronavirüs nedeniyle toplumun tüm kesimlerine yayılmaması için hükümetin aldığı kararları desteklerini belirterek, alınan kararların faydalı olmasının yanı sıra ekonomik açıdan bazı sıkıntılara da neden olduğunu söyledi. Hükümetin vereceği destekle yaşanabilecek ekonomik sıkıntıların azalabileceğine vurgu yapan Başkan Boztaş, "Önümüzü göremediğimiz için büyük bir krizle karşı karşıya kaldık. Hürmetimizin aldığı bazı kararlardan sonra ekonomimizin çarkları dönmez oldu. Faaliyetlerimizi yerine getiremez olduk. Üyelerimizden gelen bu talepleri maddeler haline getirerek ilgili mercilere iletilmek üzere üst kuruluşumuz olan TOBB'a yazılı olarak ilettik" dedi.

TOBB'a iletilen maddeler ise 'Krizin işsizlik sorununu arttırarak sosyal patlamaya sebebiyet vermemesi için çalışanların istihdamlarının devam ettirilmesi, kriz sürecince ücretlerinin asgari ücrete denk düşen kısımlarının devletçe ödenmesi, çalışanların bankalara olan kredi taksitlerinin faizsiz olarak ötelendirilmesi'; 'Vergi, SGK, banka kredi taksitleri vb. dahil olmak üzere kamu ve özel tüm herkesin karşılıklı olarak alacak taleplerini kriz süresince durdurması ve bu durumun devletçe güvence altına alınarak icra takibi yapılmasına izin verilmemesi'; 'Yüzde 100 teminatlı 'sıfır' faizli, 1 yıl ödemesiz, bilanço esaslı kredi paketi hazırlanarak krediye erişimin kolaylaştırılması, verilecek bu kredilerin piyasanın nakit akışına enjekte edilecek şekilde kullandırılması'; 'Turizmin ana can damarı olan uçak ve seyahat acentesi firmalarına yönelik özel olarak hazırlanmış faizsiz uzun vadeli kredi paketleri ile bu firmaların desteklenmesi' oldu.

FOTOĞRAFLI