Geri Dön
Son Dakika Memur-Sen'den maaş zammı açıklaması

Memur-Sen'den maaş zammı açıklaması

Memur-Sen'den maaş zammı açıklaması

Memur-Sen'den maaş zammı açıklaması

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- MEMUR- Sen Konfederasyonu Burdur Şube Başkanı Murat Bulut, maaş zammı teklifiyle ilgili açıklama yaptı.
Memur-Sen Konfederasyonu Burdur Şube Başkanı Murat Bulut, Kamu İşveren Heyeti'nin 2020 ve 2021 yılları memur maaş zamları teklifiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanlarıyla düzenlediği basın toplantısında Murat Bulut, "Hepinizin yakından takip ettiği ve bildiği gibi
5. dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos günü gerçekleştirilen ilk oturumla başladı. 16 Ağustos'ta Kamu İşveren Heyeti masaya ilk teklifini sundu. Kamu işvereni görüşmelerin 16'ncı gününde, bizim tekliflerimizin kendisine iletilmesinden tam 22 gün sonra masaya teklif sundu. Kamu işvereninin toplu sözleşme masasına sunduğu ve kamuoyuna duyurduğu teklif gecikmeyi unutturacak kadar vahim bir içeriğe ve eksikliklere sahip. Kamu işvereninin teklifi, 'teklif gecikti' siteminin ve tepkisinin ötesinde 'teklif geçiştirildi', 'masa önemsizleştirildi' ve 'alın terimiz değersizleştirildi' tespitlerini ifade etmeyi ve buna dayalı tepkileri hayata geçirmeyi hem gerekli hem de haklı hale getirmiştir" dedi.
Murat Bulut, şöyle devam etti:
"Toplu sözleşme sürecine dair sitem ve tepki cümlelerinin sayısının ve dozunun yükselmesi, kamu işvereninin
masaya geç teklif sunma gayretinin ve sunduğu teklifin garabetinin semeresi olarak görülmelidir. Kamu İşveren Heyeti'nin geç kalmış ve geçiştirmeye odaklanmış teklifinin içeriğinde bize teklif edilmesi bir tarafa masanın çevresinde dahi terennüm edilmemesi gereken oranlar ve rakamlar yer alıyor. Hükümet kalkınmayı önemsediğine, adaleti öncelediğine dair ispatı ve icraatı toplu sözleşme masasına sunduğu yeni teklifle hem teyit hem de tescil etmelidir."

FOTOĞRAFLI