Geri Dön
Son Dakika Mezitli'de yardımlaşma ruhu yaşatılıyor

Mezitli'de yardımlaşma ruhu yaşatılıyor

Mezitli'de yardımlaşma ruhu yaşatılıyor

Mezitli'de yardımlaşma ruhu yaşatılıyor

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Unutulmaya başlanan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yeniden ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi.
Belediye olarak yardıma muhtaç kişilerin yardımseverler ile buluşturulduğunu belirten Tarhan, Mezitli halkının yardımsever olduğuna dikkat çekti. Yardımlaşma ruhunun yaşatılmasına yönelik düşüncelerini paylaşan Tarhan, "Yardım taleplerini belediye olarak karşılayabiliriz ancak biz, artık unutulmaya başlanan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yeniden ortaya çıkarmak istiyoruz. Kan duyurularından, maddi yardım talebine kadar her türlü duyuruyu sosyal medya hesaplarından ve mesaj olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz. Bunu yaparken de gereksinim sahibinin rencide olmaması adına her türlü önlemi alıyoruz. Mezitli'nin yardımsever halkı binlerce gereksinim sahibinin çağrısına olumlu yanıt vererek bir gönül köprüsü kurmuştur. Hepsine teşekkür ederim" diye konuştu.
Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma ruhunun önemine dikkat çeken Başkan Tarhan, "Belediyemizin tüm çalışmalarında bu ruhun yeniden yaşatılması için özen gösteriyoruz. Halkımızın empati yapmasını sağlamaya çalışıyoruz. Herkesin bir gün bu tür yardıma gereksinimininolabileceğini anlatmak istiyoruz. Özellikle Mezitli'nin Filizleri ve Gönüllü Evlerimizde yapılan çalışmalarda gördüğümüz gibi çok cüzi miktarlara bir çocuğun eğitim desteği alması sağlanabiliyor. Bir ekmek parası, bir çocuğumuzun eğitim umudu olabiliyor" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI