Geri Dön
Son Dakika Midyat'ta kadın telkari ustaları buluştu

Midyat'ta kadın telkari ustaları buluştu

Midyat'ta kadın telkari ustaları buluştu

Midyat'ta kadın telkari ustaları buluştu

Mehmet Halis İŞ/ MİDYAT(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün 'Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor' etkinlikleri kapsamında kadın telkari ustaları bir araya geldi.
Midyat Halk Eğitim Merkezi'nce açılan farklı kurslarda eğitim kadın kursiyerler, 'Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor' etkinlikleri kapsamında Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu'nun Telkari Tasarım ve Uygulama Merkezi'ndeki ustalarla buluşup, telkari gümüş işleme sanatlarıyla ilgili bilgi aldı. Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir ve ustalar, 3 bin yıldır nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar gelen telkari gümüş işleme sanatındaki tecrübelerini ve bu sanatın tüm inceliklerini uygulamalı olarak gösterdi.
Midyat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Şaşmaz, geleneksel el sanatları icra eden ustalarla kursiyerleri buluşturduklarını belirterek, amaçlarının telkari gibi kültürel miraslarını gelecek kuşaklara aktarabilmek olduğunu ifade etti. Milletlerin gelenekleriyle yaşadığını dile getiren Şaşmaz, "Geleneklerimizin ölmemesi, bizden sonraki nesillere de aktarılması için yapılan bir çalışma bu. İleride bu sanatların başkaları tarafından da yapılabilmesi, gelecek kuşakları bu değerlerin taşınması hedefleniyor. Bu geleneklerin yaşaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.
FOTOĞRAFLI