Geri Dön
Son Dakika Midyat'ta sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Midyat'ta sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Midyat'ta sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Midyat'ta sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Mehmet Halis İŞ/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu etkinliği düzenlendi.
Midyat Bisiklet Topluluğu üyeleri bir araya gelerek düzenledikleri bisiklet turu etkinliğinde sağlık yaşam ve ilçenin tanıtımına dikkat çekti. Çoğunluğu öğretmenlerin oluşturduğu Midyat Bisiklet Topluluğu üyeleri, ilçe sağlıklı yaşam için pedal çevirme bilinci oluşturmanın yanı sıra tarihi ve kültürel mirasa duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Etkinliğe katılan Özay Otlu, Midyat Bisiklet Topluluğu'na her geçen gün ilginin arttığı bu sayede bisiklet kullanımının da yaygınlaştığını söyledi. Otlu, şöyle dedi:
"Midyat'ın coğrafyası, kültürü ve iklimi çok değişik. Her yeri rahatlıkla gezip görebilesiniz. Bisikletle gezmenin de bir avantajı var, adım adım her yeri tanıyabiliyorsunuz. Yerdeki çukurdan tutunda kenarda büyümüş bir çiçeği, bir badem ağacını görebiliyorsun, onun altında dinlenebiliyorsun, bademinden kopartabiliyorsun. Kadın arkadaşlardan da çok fazla ilgi var. Ekibimizin yarısı kadın arkadaşlardan oluşuyor. Onlar da rahatlıkla geliyorlar, turlarımıza katılıyorlar."
FOTOĞRAFLI