Geri Dön
Son Dakika Mola Merkezi'nde engelliler eğleniyor, aileleri nefes alıyor

Mola Merkezi'nde engelliler eğleniyor, aileleri nefes alıyor

Mola Merkezi'nde engelliler eğleniyor, aileleri nefes alıyor

Mola Merkezi'nde engelliler eğleniyor, aileleri nefes alıyor

Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)- MUĞLA Büyükşehir Belediyesi'nce engelli çocuklara yönelik kurulan 'Kısa Mola Merkezi' anne ve babalara nefes aldırıyor. Engelliler, eğitici etkinliklerle keyifli zaman geçirirken, aileler ise çarşıdaki günlük işlerini rahatlıkla yapabiliyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde 3 yıl önce hizmete açılan 'Kısa Mola Merkezi' beğeni topluyor. Huzurlu, güvenli, keyifli ve hijyenik bir ortam sunulan merkezde, engellilerin kişisel gelişimine katkı sağlanıyor. Pazar alışverişi, fatura ödeme, hastane ihtiyaçları ya da kendileri için zaman ayırmak isteyen engelli aileleri, haftada 1 gün olmak üzere günde 3 saat çocuklarını merkeze bırakabiliyor.
'BURASI EĞLENCE MERKEZİ'
Her yaş engelli grubunun yararlandığı merkezde görev yapan sosyal hizmet uzmanı Zeliha Balık, "Biz çocuklarımızı evlerinden ya da ailelerinden talep olması durumunda eğitim gördükleri okullarındaki öğretmenlerinden teslim alıyoruz. Geldikleri zaman ilk olarak ne oynamak istediklerini soruyoruz. Burası eğitim değil, bir eğlence merkezi. Eğlenerek öğretmeye ya da okulda öğrendiklerini pekiştirmeye çalışıyoruz. Enerjilerini burada atıp, evlerine huzurlu dönüyorlar. Günlük oyun aktiviteleri ile yaşamsal becerilerini desteklemeye çalışıyoruz" dedi.
130 ENGELLİ HİZMET ALIYOR
Amaçlarının ailelere nefes aldırmak olduğunu belirten Balık, "Anne ve babalar çocuğunu buraya bıraktıkları zaman evlatlarının başına bir şey gelecek mi kaygısı yaşamıyor. Burada güvenli bir ortamda, uzman personel eşliğinde keyifli zaman geçiriyorlar. Aileler, bu zaman zarfında çarşıda, pazarda ya da evde ayağını uzatıp dinlenerek kaliteli zaman geçiriyor. Hem aile dinlenmiş oluyor hem çocuk eğlenmiş oluyor. 130 engellimiz burada hizmet alıyor. Bir engelli merkezimizden ayda 4 gün yararlanıyor. Günde en fazla 3 saat bırakabiliyorlar. Çok özel durumlar olduğu zaman çok uzun sürede misafir edebiliyoruz" diye konuştu.
ENGELLİ ÇAĞDAŞ'TAN RAP PERFORMANSI
Muğla Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin özel eğitim alt sınıfında öğretim gören Çağdaş Konar, merkezde kaliteli zaman geçiren bireylerden biri ve yaptığı rap müzikle dikkat çekiyor. Konar, "Burada langırt oynamayı çok seviyorum. Ayrıca rap söylerken, keyif alıyorum. Hayalim yarışmalara katılmak. İleride sanatçı olmak istiyorum. Youtube'da bir videom var. Şu ana kadar 276 kişi izledi. Şarkının sözlerini deftere yazarak ezberledim" dedi.

FOTOĞRAFLI