Geri Dön
Son Dakika Mutlu ve başarılı çocuk konferansı

Mutlu ve başarılı çocuk konferansı

Mutlu ve başarılı çocuk konferansı

Mutlu ve başarılı çocuk konferansı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ'ta,eğitimci bilimci araştırmacı yazar Dr. Özgür Bolat, 'Mutlu ve başarılı çocuk nasıl yetiştirilir' konulu konferans verdi.

Kaş Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Kalkan İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nida Tüfekçi tarafından düzenlenen konferans, Kalkan Mahallesi'ndeki Turan Erdoğan Yılmaz Toplantı Salonu'nda yapıldı. Konferansı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, şube müdürleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler izledi.

Dr. Özgür Bolat, konferansa, Her başarı mutluluk getirir mi? Çocuklarımız övgüye boğmak neden onlara zarar verir? Ödül ve ceza yerine kullanılacak yöntemler nelerdir? Rekabetin motivasyona etkisi olumlu mudur? Çocuklarımızda sorumluluk duygusu nasıl gelişir? Hangi anne, babanın davranışları mutlu ve başarılı çocuğun önünü açar? Gerçek sevgi nedir? Çocuklarımız gerçekten nasıl sevilir? sorularıyla başladı.

'Mutlu ve başarılı çocuk nasıl yetiştirilir' konusunda paylaşımda bulunan Dr. Özgür Bolat, başarı modelini ve yöntemlerini de somut örneklerle anlattı. Dış odaklı anne ve babaların dış odaklı çocuklar yetiştirdiğini belirten Dr. Bolat, "İç odaklı anne ve babalar, çocuğa mutluluk tarafından bakar. Ödül ve ceza aynı şeydir. Her başarı mutluluk getirmez. Çocukları övgüye boğmak, ileride onların birey olmasını engelleyen faktörlerden birisi olur. Çocuktan çok şey almayın. Vermeseniz de olur. Çocuk kendi akışında büyüyerek gerçek birey olmalı. Sevgiyi yapay ve gerçek sevgi olarak ikiye ayırabiliriz. Lütfen çocuk başarı belgesi aldı diye sevmeyin. Bu bir yapay sevgidir" dedi.

Konferansın sonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ve Okul Aile Birliği Başkanı Nida Tüfekçi, Özgür Bolat'a plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI