Geri Dön
Son Dakika Oğluyla aynı dönem liseden mezun oldu

Oğluyla aynı dönem liseden mezun oldu

Oğluyla aynı dönem liseden mezun oldu

Oğluyla aynı dönem liseden mezun oldu

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA’da Oğuzhan Yılmaz Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümünden mezun olurken, oto tamircisi babası Hasan Hüseyin Yılmaz (49) ise aynı okulun mesleki açık lisesini bitirerek birlikte mezuniyet sevinci yaşadı.

Kütahya’da oto tamircisi olan Hasan Hüseyin Yılmaz, maddi imkansızlık nedeniyle eğitimine devam edemediği için açık lise okumaya karar verdi. Oğlunun eğitim gördüğü Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giren baba Yılmaz bu yıl Mesleki Açık Lise’yi bitirdi. Oğlu Oğuzhan Yılmaz ise Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümünden mezun oldu. Mezuniyet programında bir araya gelen baba ve oğula mezuniyet belgelerini Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit verdi. Hasan Hüseyin Yılmaz, liseyi bitirmenin ve mezun olmanın gururunu yaşadığını söyleyerek, “Bana bu imkanı sağlayan başta İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederim. Oğlumla aynı dönemde mezun olmak ayrıca mutluluk” dedi.

Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise meslek liselerinin ülke kalkınmasında hayati öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Proje okulu olan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bu yıl yaşanan çifte mezuniyet bizleri sevindirdiği gibi gururlandırdı. Bu gibi güzel örneklerin, lise mezunu olmak isteyenleri cesaretlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim amacımız öğrencilere örnek olmak. Eğitim beşikten başlar mezara kadar devam ediyor. Hasan Hüseyin Yılmaz Mesleki Açık Öğretim Lisesini bitirerek okumanın yaşının olmadığını gösterdi. Az rastlanan bir durumun olması mutluluk verici” dedi.

Mezuniyet cübbesi ve kepi takan baba-oğula hediye ve hatıra plaketi veren Başyiğit, eğitimde rol alan öğretmen ve velilere teşekkür etti.