Geri Dön
Son Dakika Öğrencilerden turizm sezonu için sahil temizliği

Öğrencilerden turizm sezonu için sahil temizliği

Öğrencilerden turizm sezonu için sahil temizliği

Öğrencilerden turizm sezonu için sahil temizliği

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Kızkalesi İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri 'Sahilimiz tertemiz Kızkalesi'ne bekleriz' sloganı ile 800 metrelik tarihi ve turistik sahili temizledi.
Kızkalesi sahilinde düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Kızkalesi İlkokulu Müdürü Ercan Bozoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 250 öğrencinin bir saatlik çevre ve sahil temizliğinin ardından yaklaşık bir römork dolusu çöp toplandı. Öğrenciler, büyüklerin çevreye daha duyarlı olmaları gerektiğini, çevrelerini temiz tutup çöp atmamaları konusunda daha hassas olmalarını söyleyerek, herkesi Kızkalesi'ne beklediklerini dile getirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Açıkyörük, Kızkalesi’nin tarihi, doğası ve denizi ile önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bunların en önemli yerlerinden bir tanesi de turizm merkezimiz olan Kızkalesi'dir. Kızkalesi İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz bugün hem turizme dikkat çekmek hem de çevre temizliğine dikkat çekmek adına böyle güzel bir etkinlik yaptılar. Emeği geçen okul idaresine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, herkesi Kızkalesi'ne bekleriz" dedi.
Okul Müdürü Bozoğlu ise, etkinlik fikrinin öğrencilerden geldiğini ifade ederek, "Öğrencilerimiz güzel bir projeyle yanımıza geldi. 'Sahilimiz Tertemiz Kızkalesi'ne Bekleriz' sloganını hayata geçirmek ve çevre duyarlılığını arttırmak adına temizlik yaptılar. Amacımız, çöp toplamaktan ziyade çöp atmamayı öğretmek istiyoruz. Sahilimizdeki atıkları kendi imkanlarımızla toplayıp, hem sahilimizi temizliyoruz hem de çocuklarımıza çevre temizliğinin ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Çocuklarımız gelecekte temiz bir çevre ve temiz bir dünya istiyor. Onun için bizlerde çevremizi temiz tutup, geleceğe temiz bir çevre bırakmak istiyoruz. Yaz ayının yaklaşması ve turizm sezonunun açılması ile birlikte 'Sahilimiz tertemiz Kızkalesi'ne bekleriz' sloganı ile herkesi Kızkalesi'ne bekleriz" diye konuştu.
öğrenciler sahil temizliğinin ardından ise, anneleri ile yok olmaya yüz tutmuş mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, saklambaç gibi oyunlar oynayarak neşeli vakit geçirdi.

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ