Geri Dön
Son Dakika Salihlili turizmci ve sağlıkçılara sağlık turizmi eğitimi

Salihlili turizmci ve sağlıkçılara sağlık turizmi eğitimi

Salihlili turizmci ve sağlıkçılara sağlık turizmi eğitimi

Salihlili turizmci ve sağlıkçılara sağlık turizmi eğitimi

SALİHLİ Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Zafer Kalkınma Ajansı onaylı projesi kapsamında, 'sağlık turizmi' eğitimi verildi. 2 gün süren eğitime, otel ve özel hastanelerin yetkilileri ilgi gösterdi.

Salihli TSO, Zafer Kalkınma Ajansı'ndan aldığı proje desteği kapsamında, Oda'nın meclis salonunda 2 gün boyunca eğitim düzenledi. İstanbul'daki İhracatı Geliştirme Merkezi'nden (İGEME) uzman Murat Işık tarafından verilen eğitime; kentteki özel hastanelerin, otel ve turizm merkezlerinin yetkilileri katıldı. Proje Danışmanı Prof. Dr. Hatice Yurtsever, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlkay Dilber, üniversite öğretim elemanları ile öğrenciler de konferansı izledi. Jeotermal kaynaklarının bolluğu ile yüzyıllardır termal tedavide bir merkez olan Manisa'nın Salihli ilçesinin termal kaynaklardan sağlık alanında daha fazla yararlanmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen eğitimde, ilçenin kaynaklarının yurtiçi ve yurt dışına daha etkili tanıtımı da amaçlandı.

Termal kaynakların sağlık turizminde daha etkin yararlanılmasıyla kent ekonomisine önemli bir katkı sağlanabileceğini belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, hastanelere yurt dışından tedavi amaçlı hasta gelmesini de kapsayacak olan projeyle ilgili şunları söyledi:

"Sağlık alanında önemli bir merkez konumunda bulunan Salihli, hinterlandı ile birlikte 500 bin kişilik nüfusa sağlık hizmeti veriyor. Manisa'nın ilk özel hastanesinin ilçemizde açılmış olması bir tesadüf değildir. Şu an 3 özel hastane ve devlet hastanemize köylerden, çevre ilçelerden ve hatta komşu illerden bile hasta geliyor. Çevreden gelen hastalar Salihli ekonomisine büyük canlılık kazandırıyor. Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle odamızda düzenlenen eğitimin sağlık turizminde gerek hastanelere, gerekse de turizmcilere yeni ufuklar açacağına inanıyoruz. Sağlık turizmini bölgemizde canlandırmak ekonomiye büyük katkı sağlayacaktır. Yeni hedefimiz bu projenin ikinci ayağı olarak bir sağlık köyünün kurulması olacaktır."

SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI-