Geri Dön
Son Dakika Sanat sokakları sezona hazır

Sanat sokakları sezona hazır

Sanat sokakları sezona hazır

Sanat sokakları sezona hazır

ANTALYA, (DHA) - ALANYA'da, geleneksel el sanatları ürünlerinin satışının yapılacağı Alanya Belediyesi El Sanatları Sokakları'nda 184 stant yaz boyunca hizmet verecek.
Alanya Belediyesi'nin, el sanatlarının kaybolmaması, gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan ve kadın istihdamını ön planda tutan 'El Sanatları Sokakları' projesi, yaz döneminde ilçede hizmet verecek. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, İskele Sanat Sokağı, Damlataş Sanat Sokağı, Mahmutlar Sanat Sokağı, Oba Sanat Sokağı, Kale Sanat Tezgahları ve Ucuz Halk Pazarı Sanat Tezgahlarında el sanatı ürünlerinin satışının yapılacağını kaydetti.
Sanat sokaklarında öncelikle kadınların stant açacağını, bununla ilgili de başvuru aldıklarını anlatan Erdoğmuş, başvuruları değerlendirirken öncelik sıralaması yaptıklarını vurguladı. Engelli bireyler, şehit yakınları ve gazilere öncelik tanındığına değinen Erdoğmuş, "Kadın istihdamını ön planda tutuyoruz. Sanat Sokağı Denetim Komisyonu belirli aralıklarla sanat sokaklarında denetim yaparak uyulması gereken kuralları anlatacak, satışı yapılacak ürünler hakkında bilgi verecek. Alanya yöresel sanatları, geleneksel sanatları, el işi, örgü, takı ve hediyelik eşya gibi el emeği ürünlerin satışına izin verilecek" dedi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise "Alanya Belediyesi Sanat Sokakları ile 184 kişiye çalışma alanı kazandırdık. Proje hem istihdama hem de el sanatlarına büyük katkı sağlıyor. Tarihimizin önemli unsurlarından biri olan el sanatlarının ve güncel sanatların sergilendiği bu alanlar hem yerli hem yabancı misafirlere hizmet verecek. 2019 sezonu için tüm çalışmalar tamamlandı. Tüm tezgahlarımız doldu. Gösterilen ilgiye teşekkür ederiz" dedi.

FOTOĞRAFLI