Geri Dön
Son Dakika Şanlıurfa’da ölümlü kazada düşüş yaşandı

Şanlıurfa’da ölümlü kazada düşüş yaşandı

Şanlıurfa’da ölümlü kazada düşüş yaşandı

Şanlıurfa’da ölümlü kazada düşüş yaşandı

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA Valisi Abdullah Erin, Trafik Değerlendirme Toplantısı’nda, yaptığı açıklamada 2018 yılı son altı ayında 14 ölümlü kaza yaşanırken, alınan etkin tedbirler ve kampanyalar sayesinde 2019’un ilk altı ayında bu sayının yüzde 21 azalarak 11’e düştüğünü söyledi.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında, 2019 yılı ilk 6 aylık trafik değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Sabri Krişçi, Karayolları ve Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri katıldı. Toplantıda trafik kazalarının önlenmesi adına hayata geçirilen 'Önce Yaya' uygulaması ile yaya önceliği, güvenliği ve yaşam tünellerinin yaygınlaştırılması konuları ele alındı. 2019 yılının ilk 6 ayının değerlendirildiği toplantıda kentteki trafik denetimlerinin arttırılması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ile ilgili alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda trafik kazaları ve can kayıplarına neden olan seyir halinde cep telefonuyla görüşme, trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme, makas atma ile hız ve emniyet kemeri denetimlerinin etkinliğinin daha arttırılması gündeme geldi. Ayrıca yoğunluğun fazla olduğu şehirlerarası denetim noktalarında ise 'Yaşam İçin Kısa Bir Mola' sloganıyla 'Yaşam Tünelinin' oluşturulması kararı da alındı. Toplantıda polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen kazalarda 2018 yılı son altı ayında 14 ölümlü kaza yaşanırken, alınan etkin tedbirler ve kampanyalar sayesinde 2019’un ilk altı ayında bu sayı yüzde 21 azalarak 11’e düştüğü kaydedildi. Şanlıurfa İl Geneli Trafik Raporlarına göre, 2018 ikinci yarısında 302 yayaya çarpma kaza sayısı kaydedilirken, 2019 yılı ilk altı ayında sayı 330’a yükseldi. Bu yükselişte, yaya öncelikli trafik düzenlemesinin hayata geçirildiği 2019 yılı başlarından itibaren sürücülerin yaya hakkını ihlalinin etkili olduğu belirtildi. Haftanın günlerine göre kaza sayılarının da verildiği raporda, en az kazanın Pazar günleri, en çok kazanın ise Pazartesi günleri yaşandığı, kazaların en fazla yaşandığı saatin ise 16.00 ile 17.00 arası olduğu kaydedildi. İl genelinde 58 ekip ve 312 personel ile hizmet veren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 2018 son altı ayında 249 bin 291 aracı kontrol ederken, 2019 ikinci altı ayında yüzde 41 artışla kontrol edilen araç sayısı 350 bin 549’a yükseldi. 2019 yılı ilk altı ayındaki denetleme ve kontroller sonucu 76 aracın mülkiyeti kamuya geçirilirken, 7045 araç trafikten men edildi. 65 bin 772 araca sürücü, plaka, drone tespiti yöntemleriyle toplam 21 milyon 542 bin 545 TL para cezası uygulandı.
Şanlıurfa’da açıklanan trafik verilerinin ardından Vali Abdullah Erin, “Şanlıurfa’da trafik kazalarında önceki yıla göre ölümlü kazada yüzde 21 azalarak 11’e düştü. İl Geneli Trafik Raporlarına göre, 2018 ikinci yarısında 302 yayaya çarpma kaza sayısı kaydedilirken, 2019 yılı ilk altı ayında sayı 330’a yükseldi.Bu anlamda trafikte alınacak tedbirlerin artırılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanısıra yaya ve araç trafiğinin daha dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI