Geri Dön
Son Dakika STK'lar projelerini sundu

STK'lar projelerini sundu

STK'lar projelerini sundu

STK'lar projelerini sundu

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA'da faaliyet gösteren STK temsilcileri, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nu ziyaret ederek hazırladıklarını projelerini sundu.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat H. Günay, Karacaören Doğa Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Başar, yönetim kurulu üyesi Erdal Elginöz, proje koordinatörü Pınar Derya Akyazgan, pazarlama ve satış uzmanı Fatih Akyazgan, ve SS Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi yetkilileri, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nu ziyaret etti.

Kumluca'da doğa koruma, ekolojik turizm ve organik tarım faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik yeni proje fikirlerinin görüşüldüğü toplantıda yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinin temelleri atıldı.

Toplantıda Antik Likya Yolu'nun Finike - Kumluca arasında yeni bir rotadan geçirilerek her iki ilçede de turizm faaliyetlerinin geliştirilmesini sağlayacak Likya Yolu - Vadiler Projesi görüşüldü. Proje kapsamında Finike - Kumluca arasında, 80 km uzunluğunda, 5 günlük yeni bir yürüyüş güzergahının var olan Likya Yolu'na eklenmesi planlanıyor.

Başkan Köleoğlu'nun seçim kampanyasında sunduğu 'Alakır Vadisi Organik Tarım Geliştirme Projesi' de görüşüldü. Belediye, Karacaören Doğa Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında Alakır Vadisi'nde yetişen yerel ürünlerin desteklenmesi ve geliştirilmesi, organik ürün sertifikalarının alınması ve bu çalışmaların kooperatifleşmeyle güçlendirilmesi de ele alındı.

Toplantıda ayrıca Olympos-Çıralı Caretta caretta üreme kumsalında, izleme-koruma çalışmaları yapan SS Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi ile Kumluca Belediyesi arasında bir iş birliği protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu yaptığı açıklamada, "Uygulamaya koyacağımız 5 yıllık planlar içinde 'Kumluca'nın Dünyanın En Doğal İlçesi' olması hedefi bizim için birinci derecede önceliklidir. Belediye, dernekler, Ticaret ve Sanayi Odası ile kooperatifin ortaklaşa yürüteceği bu çalışmanın bir ilk olacak. Bu projeler ilçemizin kırsalını geleceğe hazırlayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI