Geri Dön
Son Dakika Suça sürüklenen çocuklara tiyatro gösterisi

Suça sürüklenen çocuklara tiyatro gösterisi

Suça sürüklenen çocuklara tiyatro gösterisi

Suça sürüklenen çocuklara tiyatro gösterisi

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA) – BURSA’da suça sürüklenen çocuklar, Nilüfer Belediyesi'nin de katkılarıyla ''İki Efendinin Uşağı'' isimli tiyatro gösterisini keyifle izledi.

Bursa Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı’nca yürütülen Denge Projesi kapsamındaki suça sürüklenen çocukların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına göre oluşturulan programlardan biri olan ''İki Efendinin Uşağı'' isimli tiyatro gösterisi Nilüfer Belediyesi'nin de katkılarıyla suça sürüklenen çocuklar tarafından keyifle izlendi. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Denge projesinin pilot illerinden olan Bursa’da, suça sürüklenen çocuklara ve gençlere yönelik toplum temelli hizmetlerin güçlendirilmesi ve bu çocukların topluma kazandırılmaları için çalışmalarını süreceğini, çocuklara yönelik sosyal ve kültürel açıdan bir çok eğitimlerin ve spor etkinliklerinin hayata geçirileceği söyledi.

SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMAK

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı’nca, Türkiye’de çocuklara yönelik denetimli serbestlik hizmetlerinin geliştirilmesi ve toplumun en kırılgan üyeleri olan çocukların hak ve yüksek menfaatlerini tam olarak koruyan ve gelecekteki gelişim potansiyellerine zarar vermeyen bir adalet sistemine erişimin sağlanmasının amaçlanıyor. 'Denge' projesi kapsamında Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde sosyal, kültürel ve istihdam odaklı eğitim ve iyileştirme çalışmaları, konusunda uzman psikolog, öğretmen ve denetimli serbestlik görevlileri ile yerine getiriliyor. Bu çalışmalar bireysel görüşmeler, grup çalışmaları, seminerler, aile ile görüşmeler, ev ziyaretleri gibi çalışmaların yanı sıra istihdam garantili kurslar, iş başı eğitimleri, sosyal ve kültürel etkinliklerle de destekleniyor.

FOTOĞRAFLI