Geri Dön
Son Dakika Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı kuruldu

Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı kuruldu

Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı kuruldu

Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı kuruldu

ESKİŞEHİR,(DHA)- TEPEBAŞI Belediyesi, 21 belediye ile birlikte sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirmek ve yerelleştirmek amacı ile kurulan Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı'na katıldı.
Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği (Yereliz) tarafından gerçekleştirilen, “Belediyeler için Stratejik Plan ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" eğitiminin somut çıktısı olan ve Tepebaşı Belediyesi'nin de yer aldığı Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı, iklim değişikliği ile mücadeleden yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına, nitelikli eğitimden eşitsizliklerin azaltılmasına yönelik kapsayıcı çalışmaları yapılması ve kurum politikasına entegre edilmesini hedefliyor.
Yereliz Derneği tarafından düzenlenen ve belediyelerin stratejik planlarını yaptığı bir süreçte gerçekleştirilen eğitimde, 2020 - 2024 dönemi belediye gündeminin dünyanın küresel gündemleriyle buluşturulması gerekliliği öne çıktı. Kadıköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimde katılımcılar 2 gün boyunca, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin yerelleşmesi konusunda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.
Eğitimde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Hedeflerin Yerelleştirilmesi ve Stratejik Planlama Süreçlerine nasıl entegre olunması gerekliliği ve Entegre Raporlama süreçlerinden bahsedildi. Yapılan sunumların ardından eğitimin ikinci gününde sürdürülebilirlik ve yerelleşme başlığı altında bir atölye çalışmasıyla devam ederken, yerel yönetimlerin küresel ölçekli gündemlerle bağ kurması ve bu sayede iklim krizi, yoksulluk, eşitsizlik ve kurumsal kaynaklar ile yapıların güçlenmesi gibi başlıklarda belediyelerin politika oluşturması gerekliliği vurgulandı.
İŞ BİRLİĞİ DAHA İLERİYE TAŞINACAK
Yapılan sunumlar ve atölye çalışmalarıyla tamamlanan eğitim sonunda Sürdürülebilir Kentler Ağı kuruldu. Sürdürülebilir Kentler Protokolüne imza atan belediyelerin, iletişim, paylaşım ve iş birliğini içeren ve Türkiye'de alanında bir ilk olan Sürdürülebilir Kentler Ağı, katılımcıların ortak çağrısıyla kuruldu. Ağın ilk sekretaryasını İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenirken, ağa dahil olan belediyeler, iş birliklerini daha ileriye taşıyacaklarını ilan ettiler.