Geri Dön
Son Dakika Uluslararası İzmir Festivali Gülsin Onay ile açılıyor

Uluslararası İzmir Festivali Gülsin Onay ile açılıyor

Uluslararası İzmir Festivali Gülsin Onay ile açılıyor

Uluslararası İzmir Festivali Gülsin Onay ile açılıyor

İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 21.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) yapılacak 'Gülsin Onay ile Chopin Akşamı' konseri ile başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ve bir şirketler topluluğunun ana sponsorluğunda düzenlenen 33. Uluslararası İzmir Festivali'nin açılışında dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay sahneye çıkacak. Polonya Cumhuriyeti’nin 'En İyi Chopin Yorumcusu' nişanının sahibi Gülsin Onay, çok başarılı geçen Kanada ve ABD’yi kapsayan '19 Mayıs İlk Adımın 100. Yılı' konser serisinin hemen ardından 33. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılışını yapacak. Chopin’in doğuştan ruh ikizi olduğunu söyleyen Onay, açılış konserinde bestecinin, Scherzo si minör op. 20/ Mazurka la minör Op.17 no.4/ Ballad no.2 fa majör, op.38/Noktürn mi bemol majör, op.9 no.2/ Ballad no.3 la bemol majör op.47/ Hérold ve Halévy'nin 'Ludovic' teması üzerine parlak çeşitlemeler/Sonat si minör, op.58 adlı eserlerini seslendirecek.

33. Uluslararası İzmir Festivali, 28 Mayıs 2019 Salı saat 21.00’de Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılacak Concertgebouw Caz Orkestrası Konseri ile devam edecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI