Geri Dön
Son Dakika Üniversite öğrencileri Yalova’yı tanıyor

Üniversite öğrencileri Yalova’yı tanıyor

Üniversite öğrencileri Yalova’yı tanıyor

Üniversite öğrencileri Yalova’yı tanıyor

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA- YALOVA’da Tatilpark’ta konaklayan üniversite öğrencileri için Yalova tanıtım gezilerine başlandı. Yalova Belediyesi ile Tatilpark yönetimi tarafından düzenlenen gezilerde öğrencilerin şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini görmesi sağlanıyor.

Tatilpark’ta konaklayan üniversite öğrencileri, Yalova’yı tanıma gezilerine başladı. Öğrenciler, Yalova Belediyesi ve Tatilpark yönetiminin düzenlediği ilk tanıtım programında; Kent Ormanı, Çifte Şelale ve Dipsiz Göl’ü gezdi. Yalova’nın doğa harikası yerlerine hayran kalan öğrenciler, bu tür gezilerin devam etmesini istediklerini söylediler. Öğrenciler gezi boyu sık sık fotoğraf çekerek gezinin tadını çıkardılar. Yalova’yı tanımaktan memnun olduklarını belirten öğrenciler, “Yalova merkezi ve üniversite haricinde hiçbir yeri bilmiyorduk. Geldiğimiz şehirlerde ‘Yalova nasıl bir yer?’ diye sorulduğunda pek bir şey anlatamıyorduk. Böylesine doğa harikası bir kentte üniversiteye geldiğimiz için şimdi daha mutluyuz. Tarihi ve doğal güzellikteki yerlerin hepsini görmek, bilmek istiyoruz. Bizlere bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Yalova Belediyesi ve Tatilpark yönetimi tarafından yapılan açıklamada da öğrencilere Yalova tanıtım gezilerinin belirli tarihlerde devam edeceği, önümüzdeki haftalarda Kağıt Müzesi, Kent Müzesi, Yürüyen Köşk, Termal, Sudüşen Şelalesi, Hersek Gölü ile tarihi yerlerin gezdirileceği belirtildi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, ilimizde yaşayan her öğrenciye tarihi ve doğal güzellikleri tanıtmak istediklerini ve ilimizde öğrenim gören her üniversite öğrencisin de dünyanın en güzel kentlerinden olan Yalova’yı tanıması gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI