Geri Dön
Son Dakika Ünlü oyuncu Mert Fırat, Kırklareli menüsünü tanıttı

Ünlü oyuncu Mert Fırat, Kırklareli menüsünü tanıttı

Ünlü oyuncu Mert Fırat, Kırklareli menüsünü tanıttı

Ünlü oyuncu Mert Fırat, Kırklareli menüsünü tanıttı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Kırklareli’nin Yerel Lezzetlerinin tanıtımı ve pazarlanması amacıyla aktör Mert Fırat ile DasDas Sanat Merkezi mutfağında bir araya geldi.

Kırklareli Peyniri, Köftesi, Kıvırcık Kuzusu, Hardaliyesi ve Kırklareli Şarapları’ndan oluşan menünün tadımı aktör Mert Fırat’a yaptırılarak, ilki Eylül Ayı’nda İstanbul’da gerçekleştirilecek “Sıfır Atık” yaklaşımlı sürdürülebilir Müzik Festivali Festtogether’ın önümüzdeki yıl Kırklareli’nde yapılması için talepte bulunuldu. Hayata geçirdiği Kalkınma Odaklı Projelerle de adından söz ettiren aktör Mert Fırat ile sürdürülebilirlik ve Kırklareli üzerine sohbet edildi. Istranca Ormanları ve İğneada Bölgesi’nin Yaz ve Eko Turizm potansiyelinin arttırılması ve tanıtımı konularında fikirler geliştirildi. İstanbul AtaşehirDasDas Sanat Merkezi bünyesinde bulunan DasDasMutfak’ta gerçekleşen buluşmada Kırklareli’ndeki Bağcılık, Tarım, Süt Ürünleri Üretimi ve ilin Et Kalitesi konularında Mert Fırat ve ekibi bilgilendirildi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan ve ilgili personelin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Kırklareli’nde üretilen farklı peynir çeşitleriyle hazırlanmış paketin yanı sıra Kırklareli’nde üretim yapan üç şarap firmasının katılımıyla şarap tadımı da yapıldı.

Kırklareli Şarapları’nın hikâye ve kaliteleriyle yakından ilgilenen Mert Fırat Kırklareli Köftesi, Kırklareli Kıvırcık Kuzusu, Kırklareli Peyniri ve Hardaliye’den oluşan menüye hayran kaldı.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, yaptığı açıklamada, “Kırklareli yerel lezzetlerinin tanıtımı için önemli bir buluşmayı gerçekleştirdik. DasDas Mutfak bünyesinde Kırklareli Lezzetleri temalı organizasyonlar düzenlemek, buraya ilimizin yerel ürünlerini vermek bizler için çok önemli. Ama asıl önemli olan Mert Fırat’ın gönlünü kazanabilmek ve geliştirdiğimiz fikirleri uzun süreli bir iş birliğine dönüştürebilmek. Bu sebeple Mert Fırat ve ekibini Kırklareli’ne davet ettik. İlimizin değerlerini daha iyi ve yerinde tanıtabilmek hedefindeyiz. Ayrıca Sıfır Atık hedefiyle hayata geçirdikleri “Festtogether Sürdürülebilir Müzik Festivali” içinde adayız. Önümüzdeki yıl bu organizasyonu Kırklareli’nde, İğneada bölgemizde yapmak için kendilerine teklif götürdük. Bu bir tanışma toplantısı, ilimizin değerlerinin bir kısmının paylaşılabildiği bir etkinlik oldu. Tanıtım için gelen firmalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Umuyorum Mert Fırat ve DasDas ile yapacağımız projeler zamanla çeşitlenecek ilimizin tanıtımına önemli katkılar sağlayacak” dedi.