Geri Dön
Son Dakika Yalova’da sudaki kaçak kullanıma müdahale

Yalova’da sudaki kaçak kullanıma müdahale

Yalova’da sudaki kaçak kullanıma müdahale

Yalova’da sudaki kaçak kullanıma müdahale

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediyesi tarafından yaz aylarının gelmesiyle birlikte içme sularının sulama suyu olarak da kullanımının önlenmesi ve abone olunmadan yapılan kullanımların engellenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, kaçak su kullanımının türü ne olursa olsun bunun diğer mükelleflerin haklarının ve suyun adil kullanımının sağlanması nedeniyle engelleneceğini belirtti.

Yalova’da içme suyu alt yapısının yenilenmesiyle ilgili projenin hazır olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Güleç, “İçme suyu alt yapımız ne yazık ki sıkıntılı. Kayıp ve kaçak oranını azaltmak adına geçtiğimiz dönem önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Yine geçtiğimiz dönem sonunda bu konuyla alakalı projemizi hazırladık. Yapımı konusunda İller Bankası ve Dünya Bankası ile görüşmelerimiz oldu. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Ancak yaz aylarıyla birlikte şebeke suyu sulama suyu olarak da kullanılıyor. Bunun önüne geçmek adına ekiplerimiz gerekli çalışmayı yapıyorlar. Vatandaşlarımızı yaz aylarında mağdur edecek bir durumun ortaya çıkmaması için gereken yapılıyor. Bir de abone olmadan kullanılmakta olan su sayaçları mevcut. Bunların tespiti ve kontrol altına alınması konusunda da ekiplerimiz hassas bir şekilde çalışıyor” dedi.

FATURA ÖDEMELERİNE DİKKAT

Ekonomideki bozukluklar nedeniyle vatandaşın ödeme güçlüğü içerisinde olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Güleç, “Bu durum su faturalarına da yansıyor. Değil 1-2 ay 1 yıla yakın fatura ödemeyen vatandaşlarımız var. Geçtiğimiz dönem bir limit koyarak bir uygulama yapmıştık. Buradaki amacımız vatandaşlarımızın çok daha fazla sıkıntıya girmemesi sağlamaktı. Bu dönem de benzer bir uygulama içerisinde olacağız. Vatandaşlarımızı mağdur olmamaları için bu konuda dikkatli davranmaları yönünde uyarıyoruz. Yüklü miktarda ödenmemiş su faturaları ve abonesiz su kullanımı nedeniyle su kesintisi yapmaktayız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI