Geri Dön
Son Dakika Yenişehir TSO'dan eğitime 100 bin TL'lik katkı

Yenişehir TSO'dan eğitime 100 bin TL'lik katkı

Yenişehir TSO'dan eğitime 100 bin TL'lik katkı

Yenişehir TSO'dan eğitime 100 bin TL'lik katkı

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nınYenişehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülmekte olan 2019 Yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 3 projeye 100 bin TL'lik maddi katkı sağlama kararı aldı.

Yenişehir TSO, "Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Makine Programının Uygulama Altyapısını Geliştirilmesi", Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sunulan "Yenişehir’de Endüstriyel Otomasyon ve Endüstriyel Bakım Onarım Uygulamaları ile Geleceğin Nitelikli Teknisyenlerini Yetiştiriyoruz" ve Bursa Yenişehir İlhan Oğuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Robatik Kodlama İle Geleceği Planla" başlıklı 3 projeye maddi destek verecek.

Yenişehir'de eğitime destek sağlayarak ilçenin sosyal kalkınmasına katkı sunmaya sürdürdüklerini belirten TSO Başkanı Orhan Torun, "Oda olarak her eğitim öğretim yılında yaklaşık 700 öğrenciye Eğitim Yardımı vermekteyiz. Bununla birlikte okullarımızdan gelen talepler ve hazırladıkları projelere de destek sunmaktayız. Son olarak BEBKA tarafından açılan 2019 Yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı için ilçemizde hazırlanan 3 projeye 100 bin TL'lik destek kararı aldık" dedi. Torun, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla da öğrencilere eğitim yardımı yapacaklarını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI