Geri Dön
Spor Sergen Yalçın: Oyuncuların isteğini ve mücadelesini beğendim

Sergen Yalçın: Oyuncuların isteğini ve mücadelesini beğendim

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk hafta maçında Almanya ekibi Borussia Dortmund'a 2-1 mağlup oldu. Siyah beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın ve hücum oyuncusu Kenan Karaman maç sonu düzenlenen basın toplantısında skoru ve mücadeleyi değerlendirdi.

Sergen Yalçın: Oyuncuların isteğini ve mücadelesini beğendim

YALÇIN: KÖTÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK

Sergen Yalçın, iyi bir mücadele sergilediklerini söylerken, "Seviye ve tempo olarak çok yüksek bir maçtı. Bu tür maçları oynamak kolay değil. Maçın tamamında rakibe karşı koyabildiğimizi ve oyun olarak cevap verebildiğimizi düşünüyorum. İlk golü biz atsaydık başka oyun olacaktı. Onlar atınca, onların istediği oyun oldu. İlk yarıyı 1-0 geride tamamlasak başka oyun olabilirdi. Golü erken bulsaydık başka oyun ortaya çıkabilirdi. Şanssızlığımız da olduğunu düşünüyorum. Oyuncuların isteğini ve mücadelesini beğendim. Diğer takımlarla başa baş mücadele edeceğimizi hissettik. Kötü bir başlangıç yaptık ama 5 maç var, her şey olabilir" dedi.

"MAÇI KAYBETTİK AMA BAŞKA ŞEYLER DE KAZANDIK"

Yalçın, mücadeleden önemli dersler çıkaracaklarını dile getirirken, "1metre, yarım metre önümüze düşmeyen toplar var. Onlara karşı bu kadar mücadele etmek, kırılma anlarının olması bizi çok ümitlendirdi. Skor anlamında olmasa da bizi tatmin edebilecek bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Maçı kaybettik ama başka şeyler de kazandık. Mücadele ve koşu seviyeleri yeterli ancak küçük ayrıntılar çok ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Taçtan yediğimiz gol takımın psikolojik olarak düşmesinin sebebi. Bu seviyede olmaması gereken bir şey. Ancak artıların daha fazla olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIMA HAYIRLI OLSUN"

Sergen Yalçın, A Milli Futbol Takımı'nın başına Alman teknik adam Stefan Kuntz'un getirileceği iddialarıyla ilgili, "Hayırlı olsun. Benim yorumlayacağım bir konu değil. Bizden bir yardım istenirse elimizden geleni yaparız" dedi.

KARAMAN: İYİ BİR EKİBİZ

Beşiktaş'ın hücum oyuncusu milli oyuncusu Kenan Karaman, "Çok iyi bir maç çıkardık. İlk golü bulsak maç değişik olabilirdi. Daha sonra 1-0 geriye düştük. Bu, bizi oyundan düşürdü. Bu maçta Şampiyonlar Ligi'ne ayak uydurabildiğimizi düşünüyorum. Maçları iyi analiz edeceğiz. Grupta her takımın eşit şansı var. İyi bir ekibiz. Bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Diğer maçlar için ümitliyim" şeklinde konuştu.