Geri Dön
Spor Van Büyükşehir Belediyespor finalde

Van Büyükşehir Belediyespor finalde

Van Büyükşehir Belediyespor, play-off yarı final maçında deplasmanda rakibi Karşıyakaspor'u 2-1 yenerek finale yükseldi.

Van Büyükşehir Belediyespor finalde

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup play-off yarı final rövanş maçı, Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda Van Büyükşehir Belediyespor ile Karşıyaka takımları arasında oynandı. Maçı Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, bazı ilçe belediye başkanları ile kurum amirleri de izledi.

Van Büyükşehir Belediyespor Hasan Erkin Şimşir teknik sorumluluğunda sahaya, Salih Şenbaş, Soner Birinci, Batuhan Er, Emrah Tacir, Serdar Cansu, Samet Cantürk, Oktay Aydın, Güney Tutcuoğlu, Barış Gök, Barış Sağır ve Yakup Demir 11'i ile çıktı. Karşıyaka ise Mesut Toros teknik sorumluluğunda sahaya, Erdoğan Açar, Cenk Özbey, Mustafa Aşan, Arif Cılak, Doğukan İnci, Harun Atalay, Hakan Kuş, Metin Peker, Onur Kıntaş, Anıl Çıracı ve Muhammet Fatih Öztekin 11'i ile çıktı.

Saat 15.00'te başlayan maçta Van Büyükşehir Belediyespor rakibi Karşıyaka'yı 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Vanlılara büyük sevinç yaşatan Van Büyükşehir Belediyespor'un golleri Batuhan Er ve ikinci yarıda oyuna giren Umut Koray Öz'den geldi. Karşıyaka'nın tek gölünü ise Mustafa Değirmenci attı. Bu skorla Van Büyükşehir Belediyespor finalde Esenler Erokspor'un rakibi oldu. Final maçı ise 23 Mayıs'ta tarafsız bir sahada oynanacak.

MAÇ SONRASI GERGİNLİK

Maçın bitiş düdüğünün çalınmasının ardından her iki takımın taraftarları arasnda gerginlik çıktı. Kısa sürede gerginlik tırmanırken devreye güvenlik güçleri girdi. Polis ekipleri olayların büyümemesi için taraftarları stattan çıkarmaya çalıştı.