Geri Dön
Teknoloji CarrefourSA İK alanında üç farklı ödül aldı

CarrefourSA İK alanında üç farklı ödül aldı

İŞE alım sürecinde ‘İnsan Kaynakları Operasyonları Robotik Süreç Otomasyonu’ ile dijital iş gücü dönemine geçiş yapan CarrefourSA, İnsan Kaynakları (İK) alanında üç farklı ödül birden aldı.

CarrefourSA İK alanında üç farklı ödül aldı

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, İnsan Kaynakları alanındaki uygulamalarıyla ‘Kariyer.net İnsana Saygı’ ve ‘SecretCV HR Summit 2019 İK’nın Yıldızları’ ödüllerine layık görülürken Employer Brand Summit kapsamında da ‘En Gözde’ ikinci şirket seçildi.

CarrefourSA, yılın en prestijli İnsan Kaynakları ödüllerinden biri olan Kariyer.net İnsana Saygı Ödülleri kapsamında 200 bini aşkın firma arasından ödüle layık görülürken Secret CV HR Summit kapsamında da ‘2019 İK’nın Yıldızları’ ödülünü aldı. Toplam 48 bin üniversite öğrencisinin katılımıyla belirlenen ‘En Gözde Şirketler’ oylamasında ise CarrefourSA, perakende kategorisinde ikinci oldu.

“BİN 500 SAAT İŞ GÜCÜ AÇIĞA ÇIKARDIK”

‘CarrefourSA İnsan Kaynakları Operasyonları Robotik Süreç Otomasyonu’ hakkında yaptığı değerlendirmede yaklaşık 10 bin çalışanı olan ve yılda ortalama 3 bin 500 – 4 bin kişinin işe alındığı CarrefourSA’da işe alım kapsamında bilgi girişinin mavi yakalılar için ortalama 15 dakika, beyaz yakalılar için de ortalama 30 dakika sürdüğünü belirten CarrefourSA İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Atilla Saman, şöyle konuştu:

“Mavi yakalıların işe alımları için sahada toplam 16 kişi görev yapıyor. Bu ekip, tüm bilgilerin girişini tek seferde yapamadığı gibi eğitim bilgisi, iletişim ve adres bilgileri, çalışma bilgileri, iş üniforması için beden bilgileri vb. birçok bilgi olmadan da işe alım yapılamıyordu. Tüm işe alım sürecini dijitalleştirerek işe alımı onaylanan kişilerin tüm bilgilerinin ve işe giriş evraklarının insan eli değmeden SAP İnsan Kaynakları modülüne girilmesini sağlayan bir proje başlattık. Proje ile SAP İnsan Kaynakları modülünde personel kartlarını hatasız ve eksiksiz bir şekilde yaklaşık 5 kat daha hızlı oluşturmaya başladık. Böylelikle sahada mobil olarak çalışan İK çalışanlarının SAP’den bağımsız, daha esnek iş akışı olan ve ara yüzü daha kullanışlı bir işe alım formu ile tanışmasını sağladık. Proje kapsamında sanal iş gücü kullanımı ile yılda yaklaşık bin 500 saat iş gücü açığa çıkarmış olduk. Böylece çalışanlarımız için daha katma değerli işler üretebileceği zaman oluşturduk.”