Geri Dön
Teknoloji İletişim platformuyla Kurbanlık bilgilerine ulaşma imkanı

İletişim platformuyla Kurbanlık bilgilerine ulaşma imkanı

BiP’in Keşfet kanalı için Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle uygulamaya geçirdiği servis ile küpe numarası sorgulamasıyla kurbanlıkların kayıtlı bilgilerine ulaşılabilecek.

İletişim platformuyla Kurbanlık bilgilerine ulaşma imkanı

Kurban Bayramı için BiP’in Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle uygulamaya geçirdiği ‘Küpe Sorgulama’ servisinden büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kimlik bilgilerine ulaşabileceği belirtildi. Satışa sunulan kurbanlıkların kulaklarındaki küpe numaralarını Tarım ve Orman Bakanlığı’nın BiP’teki ‘Küpe Sorgulama’ servisinden sorgulayanlar; hayvanın cinsi, doğum yılı, yetiştiği il ve hangi çiftlikte yetiştirildiği gibi bilgilere erişebilecek. Kurbanlıklarla ilgili aşı ve ilaçlama bilgilerinin de sorgulandığı bu kanal ile hayvanların kurbanlığa uygun olup olmadığı öğrenilebilecek.

KATILIMCI SAYISI 10’DAN 15’E YÜKSELDİ

Türkiye’nin iletişim platformu BiP, Kurban Bayramı’nda da bayramlaşmanın dijital adresi olacağını kaydetti. Bayramda sevdikleriyle fiziksel olarak bir araya gelemeyenlerin BiP üzerinden ister sesli ister görüntülü olarak kolayca görüşüp bayramlaşabileceği belirtildi. Ayrıca BiP’in yeni sürümünde, HD kalitesinde sesli ve grup görüntülü görüşmelerdeki katılımcı sayısının da 10’dan 15’e yükseldiği vurgulandı.