Geri Dön
Teknoloji Kartal'da ‘Bilim ve Teknoloji Hangarı’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi

Kartal'da ‘Bilim ve Teknoloji Hangarı’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi

Kartal Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşları bilim ve teknolojiyle buluşturmak amacıyla hayata geçirmeye hazırlandığı Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Kartal'da ‘Bilim ve Teknoloji Hangarı’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi

Kartal Belediyesi’ne ait Yakacık’taki hangar binasında gerçekleşen projenin tanıtım toplantısına; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, MMO İstanbul Şube Başkanı İbrahim Tataroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Deva Partisi Kartal ilçe Başkanı Av. İltan Ekmekçioğlu, Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı Fehim Hava, Demokrat Parti Kartal ilçe Başkanı Eray Ekim, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları çok sayıda STK temsilcisi, Oda üyesi Mühendisler ve vatandaşlar katıldı.

Kartal Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile yapılan ortak protokol kapsamında Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı, teknoloji üretimi atölyelerinden yaşam merkezlerine kadar içerisinde birçok çalışmanın yer aldığı bir merkez olacak.

ESKİ BİR HANGARDAN, YENİ VE BÜYÜK BİR ‘BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ’

Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi ile ortak gerçekleştirilen ve ‘Bilim ve Teknoloji Hangarı’ adı verilen projede, geleceğin dili olarak adlandırılan yazılım ve kodlama eğitimlerinin yanı sıra; etkinlik alanları, imalat ve teknoloji üretimi atölyeleri, uygulamalı eğitim ve yaşam merkezleri olacak. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in ‘çocukluk hayali’ olarak tanımladığı projede, özellikle gençlerin ve çocukların bilim ve teknolojiyi sevmeleri ve bu alanlarda kendilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDEN BİR GENÇ OLARAK…”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, göreve gelmeden önce böyle bir merkezin yapımı için söz vermiş olduğunu söyledi. Bir kentin gelişmesi için, bilim ve teknoloji üretmesini gerektiğini, Kartal Belediyesi’nin de bunu çok iyi bildiğini belirten Yüksel, özellikle gençlere ve çocuklara bilimi sevdirecek projeleri hayata geçirmenin önemine dikkat çekti.

‘Atatürk, kendisini doktorlara emanet etmişti. Ben de onun yolundan giden bir genç olarak kendimi siz mühendislere emanet ediyorum’ diyen Başkan Gökhan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayalimizi gerçekleştirmek için adımlarımızı atıyoruz. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi projemizi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Makine Mühendisleri Odası’nın ‘makine gücünü’ yanımıza alarak, Kartal AR-GE Bilişim Merkezi’mizi ve makine fabrikamızı burada açıyoruz. Hem çocuklarımızı hem gençlerimizi teknoloji ve bilimle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Yazılım, kodlama, mühendislik örnekleri, makineleşme ile ilgili örnek adımların hepsini buradaki istasyonlarda görecek çocuklarımız.”

BİR TEKNOLOJİ AMBARI

Yüksel tanıtım toplantısında yaptığı konuşmanın devamında, “Buranın verimli kullanılması ile ilgili birkaç bilgide vermek istiyorum. İlçemizde bir tane Masal Müzemiz ve Eğlenceli Çocuk Kütüphanemiz var. Buralara da biz Kartal’daki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini davet ederek getiriyoruz. Dolayısıyla Kartal’daki bütün çocuklar belediyemizin gönderdiği otobüsle alınıyor müzemize veya Eğlenceli Çocuk Kütüphanemize geliyor. Randevusunu alıyor öğretmeni eşliğinde. Masal Müzesini gezdikten sonra sanat becerisini yansıtsın diye atölyemize geliyor. Bu atölyede çocuklar bir saat hayallerini yansıtıyorlar. Aynı şekilde Eğlenceli Çocuk Kütüphanemize gelen çocuklarımız önce kitaplarını okuyor, sonra oyun bahçesinde öğretmenlerin ve bizim eğitmenlerimizin eşliğinde bu süreci tamamlıyor. Buradaki hayalimizde tam anlamı ile bu. Türkiye’de en fazla kreş sayısı olan bir ilçeyiz. Kreş çağındaki çocuklarımızın bile anlayabileceği, ilk adımların atılabileceği, öğretmenleri eşliğinde randevu alarak bilgi işlem dersini teknoloji dersini ya da hangisini istiyorlarsa burada Makine Mühendislerin kontrolünde teknolojiyi onların anlayacağı seviyede ve dilde anlayacakları bir kampüsten bahsediyoruz. Başta Kartal’ın çocukları olmak üzere sonra buradan faydalanacak İstanbul’un çocukları. Veya nereden gelmek isterse istesin ev sahipliği yapabilecek bir Makina Fabrikası’ndan bir teknoloji ambarından bahsediyoruz. O yüzden heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.

HAYALLERİME ORTAK OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Atılması gereken daha çok adım olduğunu söyleyen Yüksel, “Bu ortamı bize sağlayan Kartal Belediye Meclisime de çok teşekkür ediyorum siyasi parti ayırt etmeksizin. Amacımız önümüzdeki yeni eğitim ve öğretim dönemine burayı hazırlamak, öğrencilerimizle burada buluşmak. Bu hayalin içerisinde mesleki eğitimlerini tamamlayacak, stajını yapacak, yeni iddialarını ortaya koyacak elemanlarında yetiştirileceği ortam da sağlanacak. Bu hayalimizin içerisinde ilçemizde iki tane teknik meslek lisemiz var. Birisi Amerika’da düzenlenen robot yarışmasında derece aldı. Biri Çin’deki yarışmaya gitti ve derece aldı. Bunlara da biz destek olmuştuk Kartal Belediyesi olarak. Daha iyisini nasıl yaparız hayalimizde bunlarda var. Yani, bir nesil yetiştirirken bu alanda yetiştirilmiş arkadaşların becerisini arttırmak içinde burası bir hayal. Bu hayalimize ortak olduğunuz ve bizleri yalnız bırakmayan Makine Mühendisleri Odası ve tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

MMO İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI’NDAN GÖKHAN YÜKSEL’E TEŞEKKÜR

MMO İstanbul Şube Başkanı İbrahim Tataroğlu ise, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e bilime ve teknolojiye verdiği önemden dolayı teşekkür ederek, “Dünyada, teknolojiyi elinde bulunduran bir avuç azınlıktansa, halkın bütün kesimlerinin bilimsel gelişmelerden faydalandığı bir ortamı yaratmak en önemli hedeflerimizden biri. Sayın Başkan Gökhan Yüksel’in ortaya koyduğu bu çerçeve bizim için çok önemli. Bizim hayallerimiz ortak. Çocukların teknolojiyle buluşması bizler için çok önemli. Bizler için, geleceğin bilim insanlarının, mucitlerinin, yazılımcılarının sanayicilerinin burada yetişmesi çok önemli” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkür plaketi takdim etti.