Geri Dön
Teknoloji Microsoft Türkiye DigiGirlz 2019 kampanyası başladı

Microsoft Türkiye DigiGirlz 2019 kampanyası başladı

Kız öğrencilerin kariyerlerini teknoloji alanında şekillendirmesini teşvik etmek amacıyla Microsoft Türkiye tarafından hayata geçirilen DigiGirlz kampanyası Gaziantep'te başladı. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Habitat Derneği ile gerçekleştirilen etkinlikte 100’e yakın lise çağındaki kız öğrencinin bilişim ve teknoloji alanındaki çalışma hayatına dair soruları yanıt buldu.

Microsoft Türkiye DigiGirlz 2019 kampanyası başladı

Bireylerin ve kurumların daha fazlasını başarmalarını misyon edinen Microsoft Türkiye, bu kapsamda hayata geçirdiği DigiGirlz projesinin bu yılki ilk etkinliğini 13 Mart Çarşamba günü Gaziantep'te gerçekleştirdi. Habitat Derneği ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan etkinlikte 100'e yakın liseli kız öğrenciyle, bilişim ve teknoloji alanındaki kariyer fırsatlarına yönelik bilgiler paylaşıldı.

Etkinlik boyunca öğrenciler, Microsoft çalışanları ve yöneticileriyle bir araya gelerek Microsoft’ta kariyer süreçleriyle ilgili fikirler edinirken, bilişim ve teknoloji alanında kariyer ve iş hayatına daha yakından bakma fırsatı yakaladı. Gaziantep'in ardından Kayseri, Kars, Manisa ve Trabzon'da gerçekleştirilecek DigiGirlz etkinlikleri kapsamında Nisan sonuna kadar toplamda 400’e yakın kız öğrenciye ulaşmak hedefleniyor.

Genç kızların mühendislik eğitimlerine ilgileri ve eğilimlerinin düşük olduğuna dikkat çeken Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, "Türkiye’de her yıl 5 bin bilgisayar mühendisi mezun oluyor. Bunların yalnızca yüzde 15’ini kadınlar oluşturuyor. Endüstri 4.0’ı yakalamak, dijital dönüşümü gerçekleştirip refah seviyemizi artırmak için bu oranları daha yukarılara taşımamız gerekiyor. Ücretsiz olarak hayata geçirdiğimiz DigiGirlz etkinliklerimizle teknoloji ve bilişim alanındaki mesleklerin erkek işi olduğu algısını kırıp, genç kızlarımızı yüksek teknoloji alanındaki çalışma olanaklarını keşfetmeleri ve bu yönde kariyer planlaması yapmaları konusunda motive ediyoruz. Buradaki en büyük hedefimiz kız öğrencilerin bilgisayar mühendisliği gibi teknik bölümlere kendilerini yakın hissetmeleri" ifadelerini kullandı.