Geri Dön
Teknoloji Teknoloji, iklimlendirme sektöründeki talepleri şekillendiriyor

Teknoloji, iklimlendirme sektöründeki talepleri şekillendiriyor

Son yıllarda yaşanan teknolojik ilerlemeler iklimlendirme sektöründe de büyük değişim ve dönüşüme yol açtı. Özellikle üretim ve hizmet sektörünün konforunu, devamlılığını sağlayacak endüstriyel iklimlendirme cihazları, ihtiyaca göre şekillendi. Boreas Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı İzzet Tanyol “Biz veri merkezlerinin yüksek teknolojili ve verimlilik odaklı iklimlendirme cihazı beklentileri için özel olarak geliştirdiğimiz ürünlerimizle dünya üzerindeki müşterilerimizin arz ve taleplerini karşılıyoruz” dedi.

Teknoloji, iklimlendirme sektöründeki talepleri şekillendiriyor

İklimlendirme sektörü endüstriyel alanlarla eş zamanlı büyüme kaydettiği için endüstri dünyasındaki tüm değişimlerden de doğrudan etkileniyor. Özellikle de pandemi sürecinde internet hatları üzerinden iletişimin ve e-ticaretin artması veriye, veri depolanmasına ve veri analizi yapmaya olan ihtiyacın artması sonucunu doğurdu. Böylece tüm dünyada hızla yükselen veri merkezleri, beraberinde yeni nesil veri merkezi iklimlendirme cihazlarına olan talebi de arttırdı. Son yıllarda yaşanan teknolojik ilerlemeler iklimlendirme sektöründe de büyük değişim ve dönüşüme yol açtı. Özellikle üretim ve hizmet sektörünün konforunu, devamlılığını sağlayacak endüstriyel iklimlendirme cihazları, ihtiyaca göre şekillendi. Dünyada iklimlendirme teknolojilerinin standartları her geçen gün daha ileriye taşınırken Türkiye’deki yerli şirketler de global arenadaki kriterlere uygun cihazlar üreterek, ihracat oranını artırmaya devam ediyor. Dünya üzerinde endüstriyel alanlarda yaşanan tüm değişimler, o sektörlere çözüm üreten diğer sektörleri de etkiliyor ve bu değişim zincirine ayak uydurabilen, güçlü altyapı ve profesyonelliğe sahip şirketler ayakta kalıyor. Bugün iklimlendirme teknolojilerinde veri merkezlerine özel cihazları konuşmamız verinin değer kazanmasıyla başladı ve günlük yaşamdaki değişimler zincirin tüm halkalarını etkileyerek, en niş sektörlerde bile pazarda rekabeti artıracağını gösterdi.

Türkiye’den dünyadaki birçok ülkeye ihracat yapan Boreas Teknoloji’nin Genel Müdür Yardımcısı İzzet Tanyol, “İklimlendirme teknolojilerinin soğutma, havalandırma ve tesisat konularında gerçek bir tecrübe ve uzmanlık gerektirdiğini söyledi. Tanyol, teknolojiyi doğru kullanmanın, ürünleri pazarın beklenti ve taleplerine göre şekillendirmenin çok önemli olduğunu belirterek, “Son yıllarda endüstriyel iklimlendirme cihazlarında en çok konuşulan konulardan biri olan verimlilik ancak iyi bir teknoloji kullanılarak sürdürülebilir dünya hedeflerine katkı sağlayabilir. İklimlendirme sektöründe, dünyadaki yeniliklere doğru adapte olmak ve bu yenilikleri doğru şekilde uygulamak, cihazların performansı için çok önemli. Artık sadece cihazların dayanıklılığı değil, enerjiyi verimli kullanması ve o alandaki ihtiyaca uygun tasarlanmış olmasına da dikkat ediliyor” dedi.

‘VERİMLİ CİHAZLAR SUNUYORUZ’

Veri merkezlerine özel iklimlendirme cihazları ürettiklerinden bahseden Tanyol, şunları söyledi:

“Veri merkezleri, endüstriyel yapılar içerisinde kritik tesis dediğimiz ve 7/24 kesintisiz çalışması gereken yapılar. Boreas Teknoloji, gelecek odaklı uçtan uca faaliyetler gösteren bir Açık Holding şirketi ve özellikle mühendislik yönü çok güçlü. Biz Boreas Teknoloji olarak veri merkezlerinin yüksek teknolojili ve verimlilik odaklı iklimlendirme cihazı beklentileri için özel olarak geliştirdiğimiz ürünlerimizle dünya üzerindeki müşterilerimizin arz ve taleplerini karşılıyoruz. Ürünlerimizi projeye özel, esnek biçimde tasarlıyor ve ister modüler olsun ister büyük çapta veri merkezi binaları olsun hepsi için teknolojimizle imzamızı attığımız, uzun ömürlü, verimli cihazlar sunuyoruz. Cihazlarımızın ayrıştırıcı yönü ise, Boreas Teknoloji olarak geliştirdiğimiz ısı değiştirici, otomasyon yazılımı ve algoritması. Veri merkezlerindeki kritik ve hassas dengeleri biliyor, Ar-Ge çalışmalarımıza büyük yatırım yapıyoruz.”