Oynatma Listesi
VİDEO

AKUT'tan Marmara depreminin yıl dönümünde koşu etkinliği

AKUT 17 Ağustos Büyük Marmara depreminin 23'cü yıldönümünde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla koşu etkinliği düzenledi. Ataşehir'den koşmaya başlayan 28 AKUT gönüllüsü sporcu, Kocaeli Değirmendere'ye kadar 112 kilometre koşacak.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) İskender Iğdır Lojistik Merkezi önünden başlayan koşuya, 28 sporcu katıldı. Koşuya katılanlar "17 Ağustos Marmara Depremi Anısına Nöbetteyiz" yazılı tişörtlerle İstanbul'dan Kocaeli Değirmendere'ye koşmaya başladı. 112 kilometre koşacak olan sporcular, depremin yaşandığı saat olan 03.02'de AKUT İzmit Operasyon Merkezi'nde anma töreni düzenleyecek. Etkinlik kapsamında da sporculara güzergâh boyunca polis ekipleri, ambulans, AKUT minibüsü eşlik edecek.

"YAPMAMIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY DEPREMLERE HAZIR OLMAK"

AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, "Bugün Kocaeli depreminin 23'üncü yıl dönümü ve biz de buna farklı bir şekilde bir farkındalık yaratmak adına buradan Kocaeli Değirmendere'ye kadar koşacağız. Amacımız, depremin etkilerine dikkat çekmek. Özellikle son dönemde artık depremdeki acılardan daha ziyade bu depremin etkilerini nasıl azaltabiliriz? Bunlarla nasıl başa çıkabiliriz? Bunu göstermek. Bu da özellikle spor alanında sporcularla bu farkı göstermekti. Bildiğiniz gibi tabii son dönemlerde artık müdahaleci bir ekip olmaktan çıkıp önleme ve risk azaltmaya yöneldik. Bununla alakalı da çalışmalarımız devam ediyor. Aslında bu da bu organizasyonların bir parçası. Sporculara, gençlerimize, bu afetin sadece yıkıcılığı değil, bunun öncesindeki sorumluluklarımızı ifade etmeyi gösteren sembolik bir koşumuz bu. Koşu buradan başlayacak. 112 Kilometrelik Değirmendere'ye kadar sürecek bir koşu olacak. Sporcularımız bu koşuyla depreme dikkat çekmek ve İstanbul'un da özellikle bu afete hazırlanması konusunda bir farkındalık yaratmaya çalışacak. Depremler bir doğa olayı ve bizim bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor. Üzülmek, dövünmekten daha ziyade bizim yapmamız gereken en önemli şey depremlere hazır olmak. Bunun için de deprem öncesinde yapacaklarımızı çok hızlı bir şekilde bitirmemiz gerekiyor ki, bir sonraki büyük depremin ne zaman geleceği belli değil. Bizim buna hazır olmamız lazım. Ayrıca bir dalış etkinliğimiz de var. Her ne kadar İzmit depreminin etkilerini biz karada silmiş olsak da, deniz altında bu depremin etkileri çok net bir şekilde hala durmakta. Özellikle buraya dalıp bu görüntüleri paylaşmak ve biz değişmiş olsak da aslında doğanın, depremin değişmediğini, hala var olduğunu çok daha net bir şekilde göstermek için bu dalış etkinliği de gerçekleştireceğiz. Saat 23.00 sıralarında Kocaeli Değirmendere'ye ulaşacağız. Ardından dalış gerçekleştirilecek ve deprem saati olan gece 03.02'de de saygı duruşunda bulunup deprem şehitlerimizi anacağız ve etkinliğimizi tamamlayacağız" dedi.

Ali Kerem BENGİ - İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER