Oynatma Listesi
VİDEO

9 organize suç örgütüne yönelik 24 ilde 'Tümör' operasyonu

İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 26 suç grubu üyelerine yönelik 24 ilde 284 şüphelinin yakalanması için 'Tümör' operasyonu başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; KOM Daire Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve 'örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit' suçlarını işledikleri tespit edilen 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ettiği belirlenen 26 suç grubu üyelerinin kimlikleri tespit edildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Ankara, İzmir, Adana, Aydın, Afyonkarahisar, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Karabük, Kocaeli, Konya, Muğla, Malatya, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Sakarya ve Osmaniye olmak üzere 24 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. 'Tümör' adı verilen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Açıklamada, geçen yıl 8 ilde 'Sahil Rüzgarı', 9 ilde 'Sahil Rüzgarı-2' ile 30 ilde 'Tırpan' ve Nisan ayında 16 ilde eş zamanlı 'Müsilaj' operasyonları yapıldığı belirtilerek, "Vatandaşlar üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik mücadele KOM Daire Başkanlığı koordinesinde devam ediyor" denildi.

KONYA'DA 7 GÖZALTI

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 284 şüphelinin yakalanması için 24 ilde 'Tümör' operasyonu düzenledi. Bu kapsamda Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de Ereğli ve Beyşehir ilçelerinde 'silah ve mühimmat kaçakçılığı' ile 'yağma' suçuna yönelik 7 kişiye eş zamanlı operasyon yaptı. Yakalanan 7 şüpheli, gözaltına alındı. Ereğli ve Beyşehir'deki şüphelilerin ev adresleri ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız otomatik av tüfeği, 26 kurusıkı tabanca, 5 kurusıkıdan çevirme tabanca, yapım aşamasında olan parçalı halde 12 tabanca, çok sayıda kesici ve delici aletin yanı sıra silah yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. Soruşturma sürüyor. (DHA)

Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA, (DHA)

ANKARA, (DHA) -

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER