Oynatma Listesi
VİDEO

Kartal'da denizaltı dip temizliği yapıldı

Kartal Dragos Sahilinde Dünya Çevre Günü kapsamında denizaltı dip temizliği yapıldı. Dalgıçlar, denizaltından insanların attığı birçok içecek şişesi ile yiyecek ambalajları çıkardı.

Kartal Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında ‘Dünya Çevre Günü Etkinlikleri’ni düzenledi. 7 Haziran’da yürüyüş ve konserlerle başlayan etkinlik, 8 Haziran’da denizaltı dip temizliğiyle devam etti. Kartal’da okuyan öğrencilerin de toplandığı Dragos Sahilinde öncelikle çevredeki çöpler bir bir toplanarak sahil temizliği sağlandı. Dalgıçların denize dalmasıyla ise denizaltından insanların attığı yiyecek-içecek paketleri çıktı. Düzenlenen etkinliklerle ise hem vatandaşa hem de öğrencilere örnek olmak, farkındalık yaratmak amaçlandı.

“KENTLER VE FABRİKALAR ÇEVREYİ UNUTTURDU”

Marmara Denizi'ni temizlemek adına toplandıklarını belirten Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen şunları söyledi:

“Bizler burada farkındalık yaratabilmek, insanların doğayı, çevreyi temiz tutabilmesi için hem öğrencilerimizle hem sivil toplum kuruluşlarımızla hem muhtarlarımızla bu etkinliği gerçekleştirdik. Hep beraber temizliğimizi yaptık. Kentlerin oluşması, fabrikaların yoğunlaşması, fabrikaların etrafında binaların yoğunlaşmasıyla insanlar çevreye olan duyarlılığı iyice azalttı. Azaltmasıyla da denizi ne yaptı, kirlendi. Denizin kirlenmesiyle de deniz obez oldu. Geçen yıl da bu yüzden müsilaj oldu. Biz buna engel olmak hem farkındalık yaratabilmek hem de insanlara temizliği, doğayı anlatabilmek, çevreyi anlatabilmek amacıyla da böyle bir etkinlik yaptık."

İSTANBUL, (DHA)- 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER