Dünyaya açılan penceremiz…

Sadece Türkiye çapında değil, tüm dünyaya…

DHA İngilizce Web Sayfası ve Twitter Hesabı ile dünyaya açılan pencere.

Yılbaşında yenilenen dha.com.tr’de yer alan en önemli özelliklerden biri de haberlerimizin İngilizce yayınlandığı pencere oldu. Geçen yıldan itibaren @dhaengilish (Demiroren News Agency English) twitter hesabından uluslararası gündemi ilgilendiren veya çarpıcı haberlerimizi İngilizce olarak tüm dünyaya duyuran DHA Dış Haberler Servisi web sayfamızın yenilenmesiyle İngilizce haberler konusunda daha da aktif bir çalışmaya girdi.

Dünyaya açılan penceremiz…

Dış Haberler Servisi’nde görevli arkadaşlarımız Beril Sönmez, Vahdet Ayaz ve Sibel Deniz diğer medya kuruluşlarındaki Dış Haberler Servislerinden farklı bir habercilik anlayışı ile çalışıyorlar. Yabancı ajansların, gazetelerin, TV kanallarının haberlerini çevirip abonelerimize servis etmek yerine kendilerini araştırıp, bulup, detaylandırdıkları haberleri abonelerimize servis ediyorlar. Gün içinde uluslararası gündemi ilgilendiren, ülkedeki yabancıları içeren ve DHA’ya özel önemli haberler aynı zamanda tercüme edilerek web sayfamızda İngilizce yayınlanıyor. Bu haberler aynı zamanda sosyal medyadan da duyuruluyor.

DHA web sitesindeki İngilizce bölümü, zaman zaman DHA Kurumsal tarafından tercih eden abonelerimize haberlerin İngilizce servis edilmesi hizmeti de veriyor. Yurt dışındaki müşterilerini yeni gelişmelerden, yaptıkları yeni çalışmalardan haberdar etmek isteyen kurumsal abonelerimizin haberleri bu sayfamızda İngilizce olarak yayınlanıyor.

DHA News English Twitter hesabının trafiği, DHA’nın habercilik başarısıyla doğru orantılı artış gösterdi. DHA’ya ait haber videoları Twitter formatında hazırlanarak haber ile birlikte yayınlandı.

Dünyaya açılan penceremiz…

Twitter’dan görüntülü paylaştığımız İstanbul’u gezen Boji adlı köpekle ilgili hazırladığımız İngilizce haber 16 bin 400 izlenme aldı ve yurt dışında ilgi gördü. Channel News 5 adlı İngiliz kanalı Boji’ye ait görüntüleri satın aldı.

Dünyaya açılan penceremiz…

Ukrinform (Ukrayna Devlet Haber Ajansı) Bayraktar TB-2 SİHA’sı ile ilgili İngilizce haberimizi kendi sitesinde paylaşarak DHA İngilizceyi kaynak olarak gösterdi.

Dünyaya açılan penceremiz…

İstanbul’da yapılan Rusya-Ukrayna görüşmelerinde Abramovich’in de yer aldığı fotoğrafları DHA News English Twitter hesabından paylaştık. Bu toplantıdan bir gün önce yabancı bir gazetenin Abromovich’in zehirlendiği ve hastanede olduğu iddialarının ardından servis ettiğimiz fotoğraflar Sırbistan basınından Telegraf’ın sitesinde DHA kaynağıyla paylaşıldı. 

“Lions cartel” üyelerine İstanbul’da yapılan baskın haberi de çevrilerek hem web sitesinde hem de Twitter adresinde paylaşıldı bunun üzerine Alman kanalı DHA English web linkini atarak görüntüleri satın aldı.

Hava olayları üzerine yayın yapan online bir Latin Amerika portalı Twitter’da paylaştığımız hortum görüntüsünü izin alarak kendi portallarında yayınladı.

Dünyaya açılan penceremiz…

Dış Haberler Servisi yöneticimiz Beril Sönmez ve Kurumsal Haberler Servisi Müdürümüz Doğukan Ünal birlikte çok güzel işlere imza atıyor. Bir taraftan herkesin ilgisini çekecek haberler İngilizce yayınlanırken diğer yandan bu haberlerin yabancı gazete ve ajanslara ulaştırılması için ortak çalışmalar yapıyor. Bu güzel çalışma ortayı DHA’yı hem dış haberler hem de kurumsal satış konusunda daha ileri taşıyor.

KENDİ OĞLU İLE ANTALYA’DA AKLI UKRAYNA’DA KALAN KIZINDA

Ukrayna'nın Krivoy Rog kentinde yaşayan Christina Akushevyo, 5 ay önce lösemi teşhisi konulan oğlu Maksym'i (4) tedavi için Antalya’ya getirdi. Maksym’in tedavisi sürerken patlayan savaş Christina Akushevyo’yu çaresizlik içinde bıraktı.

Dünyaya açılan penceremiz…

Eşinin işleri dolayısıyla Polonya'da yaşadığını belirten Christina Akushevyo, “Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla çok büyük şok geçirdik. Biz lösemiyle savaşırken, ülkemin insanları da büyük bir savaşın içerisinde. Kızım Ksenia, büyükannesiyle birlikte Krivoy Rog'da kalıyor. Kentte siren seslerini duyunca 1-2 saat boyunca sığınakta saklanıyorlar. Hayatta kalmaya çalışıyorlar. Yakın zamanda mümkün olursa kızım ve annem, eşimin yanına Polonya'ya gitmek istiyor. Burada dışarı çıktığım zaman uçağın sesi bile bizi korkutuyor" dedi.

Dünyaya açılan penceremiz…

DHA Antalya Bürosundan arkadaşımız Aslı Duran’a endişelerini anlatırken bir taraftan da göz yaşlarına boğulan genç kadın “Ukraynalılar Ruslara karşı büyük savaş veriyor. Ukraynalılara zafer diliyorum. Cumhurbaşkanı Zelensski'ye çok teşekkür ediyorum, çünkü o kaçmadı, halkının yanında kaldı" diyor.

Dünyaya açılan penceremiz…

İNSANLIK DERSİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 63 yıldır verdiği ‘Gazetecilik Başarı Ödülleri’nden üç arkadaşımız da ödül kazandı. DHA’dan, Bursa’da bıçaklı erkeğin elinden kadını kurtaran Derya Evren ve İsmail Hakkı Seymen ile Milas yangını sırasında yanan gelinliğine ağlayan genç kadını görüntüleyen Ahmet Turhan Altay ödüle layık görüldü. Ödüller Cuma günü düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Dünyaya açılan penceremiz…

Bursa’da saldırganın elinden bıçağı alıp, ölümle burun buruna olan kadını kurtaran, ama habercilik refleksiyle bir taraftan da görüntü çeken arkadaşlarımız Derya Evren ve İsmail Hakkı Seymen oldu. Onlar çok daha önemli bir şeyi gösterdi. Yıllardır kadına şiddeti görmezden gelen, kadınlar dayak yerken, yenlerde sürüklenirken kurşunlara, bıçak darbelerine hedef olurken başını çevirip gidenlere insanlık dersi verdiler.

Dünyaya açılan penceremiz…

Onlarla ve bu zihniyetle hareket eden, kurum kültürünü yükselten Demirören Haber Ajansı çalışanı arkadaşlarımla büyük gurur duyuyorum. İyi ki varsınız 🙏🧿