Fenerbahçe 10 kişiye rağmen pes etmedi

Fenerbahçe iyi oynarken yine 10 kişi kaldı.

Kaldı mı, bırakıldı mı?

Burası meçhul, kararları verenlerin günahı da sevabı da boyunlarına. Fenerbahçe Trabzonspor maçında sezonun en karakterli en mücadeleci en hırslı oyununu oynadı. 11’e 11 oynansaydı ne değişirdi bilemiyorum.

Ligin ilk yarısındaki maçı hatırlayalım. Fenerbahçe deplasmanda iyi oynarken Kim Min-Jae bana göre pisi pisine kırmızı gördü. Fenerbahçe öne de geçti ama Trabzonspor deplasmanında son dakikalarda düştü. Maçı da kaybetti liderliği de. Belki de sezonun kaderi değişti. İlk yarıda 10 kişi kalınan Trabzon yenilgisi sonrası Konya ve Alanya maçlarındaki yenilgiler ve devamında hızlı düşüş.

Şimdi İrfan Can’ın kırmızısı. Yine Fenerbahçe iyi oynarken ve erken dakikalarda gelen kart. 100 dakika oynanmış maçta 85 dakika eksik kalan Fenerbahçe...

Pozisyon çok sert olsa Siopis ayağa kalkamazdı. Siopis ’in gelişi bir kere faul ama ayağını rakibin kaval kemiğine basan İrfan Can’a bir şey diyemiyorum, kitaba göre kart. Fakat nereye basacak, doğal akışta birçok maçta bu tür basmalar es geçildi. 14’uncu dakikada yaşanan ve 17’nci dakikada çıkan kırmızı kart iyi başlayan maçın da stattaki atmosferin de gerginleşmesine neden oldu. Öyle ki sahaya taraftar atladı. Allahtan Fenerbahçeli futbolcular başta Altay Serdar Aziz ve Mert Hakan olmak üzere sahaya giren taraftarın hakeme fiili müdahalesine engel oldu. Hatta yedek kulübesinden fırlayan Berke de olayı önden sezdi ve oraya giderek taraftarı o da tuttu. Sahaya atlayan taraftar Zorbay Küçük’e vursa çok büyük olaylar olurdu. Hakem soyunma odasına girer bir daha çıkmaz ve maç tatil edilirdi. Sonra hükmen tescil. Tek bir fiske dünyada yankı bulurdu. O zaman Fenerbahçe’nin ortaya koyduğu karakteri konuşamazdık.

METE KALKAVAN VE ZORBAY KÜÇÜK, FENERBAHÇE BÜYÜK

İrfan kırmızı olabilir. Maç içerisinde Ahmetcan elle atak kesiyor VAR görmüyor. Cornelius oyunu geciktirmek adına topu uzaklaştırıyor kart yok. Crespo ve Puchacz çarpışıyor, Crespo’ya kart yapıştırılıyor. Bu durumlar da taraftarı ve saha içindeki futbolcu ve kenar yönetimi çileden çıkarıyor. Buna rağmen ortaya müthiş bir mücadele çıkıyor. Peki değer miydi Kalkavan ve Küçük Bey’ler. Tüm stad dakikalarda sinkaflı sözler ile stadı inletti. Şunu unutmayın, Türkiye’deki tüm takımlar ve camiaları sizin egolarınızdan büyük, hatırlatayım.

TRABZONSPOR SAKİN KALDI

Trabzonsporlu futbolcular ve kenar yönetimini de kutlamak isterim. Gergin ortama rağmen çirkinleşmeden, bu durumdan faydalanmadan sakin kaldılar. Saha içinde futbolcular arasında saygısızlık, kavga yoktu. 

Oyunla ilgili olarak ise şunları söyleyebilirim;

Osayi, Nwakaeme’ye, Szalai ise Visca’ya adım attırmadı. Serdarlar, Kim, Crespo çok savaştı. Mert de çok iyiydi ama oyundan çıkmadan son 5 dakika içinde 4 hatalı ve rakibi atağa kaldıran paslar attı. Yoruldu, erken alınmalıydı. Rossi ilk yarı iyi, ikinci yarı etkisizdi. Trabzonspor’un golden sonra oyunu geride kabul etmesi hataydı. Siopis her yere bastı. Genç Ahmetcan’ın topu çizgiden çıkarması ve genelde iyi görüntü sergilemesi takdire şayandı.

TFF ÇOK HIZLI !..

Bu arada Adana Demirspor başkanı Murat Sancak'ın ‘fetöcüler var, onları temizleyin’ şeklindeki ağır suçlamalarına ancak 48 saat sonra "Bilgi ve belgeleri" getirin diyen TFF'nin, Fenerbahçe'nin birçok takımın verdiği tepkilere benzer tepkisine karşı, anında savcıları göreve çağırarak cevap vermesi açıkçası tuhafıma gitti.