Geri Dön
Merkez Balcalı’da böbrek taşı hastaları için şok dalgaları ile çalışan yeni cihaz

Balcalı’da böbrek taşı hastaları için şok dalgaları ile çalışan yeni cihaz

Balcalı’da böbrek taşı hastaları için şok dalgaları ile çalışan yeni cihaz 

Balcalı’da böbrek taşı hastaları için şok dalgaları ile çalışan yeni cihaz

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde son teknoloji ürün olan şok dalgaları ile böbrek taşını kıran cihaz hastaların hizmetine sunuldu.
Böbrek taşı hastalarının daha konforlu hizmet alması amacıyla hizmete sunulan cihaz için Üroloji Anabilim Dalı Polikliniğinde açılış töreni düzenlendi. Törene ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Atilla Arıdoğan katıldı. Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, "Vücut dışı taş kırma cihazlarının en büyük özelliği hedeflenen taşa çok küçük odaklı şok dalgaları uygulayabiliyor olmasıdır. Bu sayede taş kırma işlemi hastalar için ağrısız ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilebiliyor" dedi. Arıdoğan, şok dalgalarının küçük bir odakta toplanarak taşa uygulanmasının, çevre böbrek dokularında meydana gelebilecek hasarı önlediğini ve yüksek parçalama verimliliği sunduğunu dile getirdi.
Başhekim Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz de Balcalı Hastanesi olarak tıp alanında teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu konuda hasta memnuniyeti ve konforuna büyük önem verdiklerini dile getirdi. Gündüz, rektörlüğün büyük katkılarıyla böbrek taşını vücut dışı şok dalga ile kırma cihazını hastaların hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarının altını çizdi. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler açılış kurdelasını kesti ve cihazın hizmete sunumunu başlattı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber