Geri Dön
Merkez Tefeciler, esnaflık yaptıkları mahallede yüzde 150 faizle borç vermiş

Tefeciler, esnaflık yaptıkları mahallede yüzde 150 faizle borç vermiş

Tefeciler, esnaflık yaptıkları mahallede yüzde 150 faizle borç vermiş

Tefeciler, esnaflık yaptıkları mahallede yüzde 150 faizle borç vermiş

Anıl ATAR- Eser PAZARBAŞI/ ADANA, (DHA)- ADANA’da, tefeci şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden 2’si tutuklandı; 6’sı adli kontrol şartı, 13’ü ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin, esnaflık yaptıkları mahalledeki kişileri tuzağa düşürdükleri, yüzde 150 oranında faizle borç verdikleri ortaya çıktı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte tefecilik yaptığı belirlenen şebekeye yönelik çalışma başlattı. KOM ekipleri, şebekenin Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi’nde 105 kişiye faizle para verip, 28 milyon lira haksız kazanç sağladığını belirledi. Ekipler, yapılan teknik ve fiziki çalışmanın ardından şebeke üyesi 21 şüphelinin yakalanması için 2 Temmuz'da şafak vakti operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan polis, haklarında gözaltı kararı verilen 21 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerinde yapılan aramalarda ise 8 milyon 350 bin lira değerinde 76 senet ve 3 çek, borçlu tarafından imzalanmış 4 boş senet, 1 ruhsatsız tabanca ve 101 mermi, 1 elektroşok cihazı, farklı kişilere ait 6 bankamatik ve kredi kartı, alacak notlarının bulunduğu 13 defter ele geçirildi.
YÜZDE 150 FAİZLE BORÇLANDIRMIŞLAR
Yapılan çalışmada şüphelilerden Osman K., kardeşleri Adnan K. ve Erdal K. ile Osman B., Adem K., Cumali K., Mehmet K. ve Müslüm K.’nin, esnaflık yaptıkları mahalledeki kişileri tuzağa düşürdükleri ortaya çıktı. Şüphelilerin, bankalardan kredi çekemeyenlere yüzde 150 oranında faiz karşılığı borç para verdikleri saptandı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 13’ü, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden Erdal K. ile Mehmet K., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

​FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber