Geri Dön
Sandıklı Sandıklı'da kitap okuma etkinliği

Sandıklı'da kitap okuma etkinliği

Sandıklı'da kitap okuma etkinliği

Sandıklı'da kitap okuma etkinliği

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından kitap okuma etkinliği yapıldı.

Sandıklı Halk Kütüphanesi'nde yapılan etkinliğe Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, eşi kadınlardan sorumlu Pınar Erdoğan, Başkan Yardımcısı Şerife Güllüçay, dernek üyesi Hilmi Pala ve çocuklar katıldı. Kitap okuma etkinliği boyunca görme engelli bireylerin gündelik hayatlarında kullandıkları konuşan saat, konuşan telefon, beyaz baston, sarı kılavuz yollar gibi yardımcı araçlar hakkında konuşuldu. Görme engellilere özel Braille alfabesi ve yazma aracı olan tabletler tanıtıldı. Kütüphanede bulunan 'Renklerin Kara Kitabı' isimli Braille alfabesiyle basılı kitap okundu ve incelendi. Etkinlik sonunda katılan çocukların siyah fon kartonu üzerine Braille alfabesi ile oluşturdukları 'Teşekkür ederiz' yazısı, dernek üyesi katılımcılara hediye edildi.

Dernek Başkanı Hakan Erdoğan, "Burada bulunmaktan, çocuklarla birlikte etkinlik yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Keşke tüm okullarda ve kültürel tesislerde de benzer etkinlikler yapabilsek. Davet gelmesi halinde seve seve toplantılara katılırız" dedi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber