Geri Dön
Antalya Başkan Böcek: O şaşaalı dönemlerinizi sandığa gömdüğümüz günleri unutmayın

Başkan Böcek: O şaşaalı dönemlerinizi sandığa gömdüğümüz günleri unutmayın

Başkan Böcek: O şaşaalı dönemlerinizi sandığa gömdüğümüz günleri unutmayın

Başkan Böcek: O şaşaalı dönemlerinizi sandığa gömdüğümüz günleri unutmayın

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında AK Parti grup sözcüsü Ali Çetin ile Başkan Muhittin Böcek arasında gerilim yaşandı. Gündem dışı konuşan Başkan Böcek, “Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak bilerek geldik buralara. O şaşaalı döneminizi sandığa gömdüğümüz günleri unutmayın" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Muhitttin Böcek başkanlığında yapıldı. CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup sözcülerinin gündem dışı konuşmalarının ardından meclis gündeminde yer alan maddelerin oylamasına geçildi. Mecliste 186 gündem maddesi oylamaya sunuldu. Mecliste Muharrem Ayı dolayısıyla aşure dağıtımı yapıldı.

AK PARTİ'DEN MİKROFONUN KAPATILMASINA KINAMA

Gündem dışı konuşan AK Parti grup sözcüsü Ali Çetin, vatandaşlar adına sordukları her soruya Başkan Böcek'in alaycı bir tutumda cevap verdiğini, makamına yakıştırmadıklarını söyledi. Çetin, “3,5 senedir Antalya'nın sıkıntılarını çözülmesi gereken işlerden bihaber idareyle karşı karşıyayız. Hizmet etmek ve proje yürütmek yerine mazeret üretilmeye devam ediyor. Bu yönetim anlayışı o kadar ileri bir boyuta gitmiştir ki AK Parti grup başkanvekilinin konuşmasını kesmeye çalışıp 'siz değil misiniz mikrofonumuzu kapatan?' ama sizden onay almadan haddini aşan, kendini sizin yerinize mikrofonu kapatan ve kapatılmasına göz yuman bu anlayışı, konuşulanları dinlemek istemeyecek kadar ileri boyuta ulaşmıştır. Ne karşınızda Antalya'ya yapılan yanlışlarla ilgili susacak bir AK Parti grubu ne de susturabileceğiniz AK Parti grup sözcüsü vardır. Konuşmacının sözünü keserek emir kipiyle konuşarak her defasında 'siyaset yapma' derken siyasetin kralını burada yapmaya çalışarak sergilediğiniz bu tutum ve davranıştan dolayı şahsım, grubum ve partim adına kınıyorum" diye konuştu.

Gündem dışı konuşmaların ardından konuşan Başkan Muhittin Böcek, 23 senedir Antalya adına çalıştığını, çalışmalarına da devam edeceğini vurguladı. Bu günlere kadar çalmadan, çaldırmadan bir şekilde geldiğini aktaran Başkan Böcek, “23 sene kolay değildir. Bu meclisler çok şey yaşadı. Bırak mikrofon kapatmayı, özellikle size söylüyorum, buradan zabıtayla dışarı atmaya çalışanlar oldu. Ben onları yapmadım. Çalışma arkadaşlarımız bundan sonra daha çok dikkat eder. Bu bizim alışık olduğumuz bir konu değildir. Haddimizi biliriz ama herkes de haddini bilmelidir" diye konuştu.

ASAT'A 128 MİLYON LİRA ELEKTRİK FATURASI

AK Parti grubuna seslenen Başkan Böcek, “Siz hiç köylüyle, çiftçilerle dertleşmiyor musunuz? Siz yapılandan bahsediyorsunuz. ASAT'a elektrik faturası 20 milyon lira gelirken, bu ay 128 milyon lira elektrik faturası geldi. KVD yüzde 8'den 1'e düştü. Satışımızdan 73 milyon zararı var ama ilk uygulayan Antalya Büyükşehir Belediyesi'dir. Hafif raylı sistemde siz otogara dahi gelemediniz. 28 gün testini bile yapmadan seçim öncesi şov yaparak açılışlarını yaptınız. 1 Nisan'da göreve geldim ve durdurdunuz. Dediniz ki 'Böcek'e oy verdiniz. Bu raylı sistem durdu', arkadaşlar her şeyin bir usulü vardır. Burada kimse babasının parasını harcamıyor. Geçmiş dönemdeki arkadaşların doğru olan projelerini devam ettiriyoruz" dedi.

BAŞKAN BÖCEK'TEN, ÇETİN'E SERT ÇIKIŞ

Koronavirüs, yangınlar ve ekonomik krizle boğuştuklarını aktaran Başkan Böcek, “Tüm zorluklar dahil olmak üzere bu hale biz getirmedik. Sevinsene Muhittin Böcek hizmet etmiyorsa. Gelecekte demek ki öyle umudunuz var ama çok beklersiniz. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak bilerek geldik buralara. O şaşaalı döneminizi sandığa gömdüğümüz günleri unutmayın. Biz o günleri unuttuk, teşekkür ettik. Seçimde demokrasi var inşallah genel seçim yaklaşıyor. Onu da göreceksiniz. Boyunuzun ölçüsünü orada da alacaksınız. Siyaset yapmayalım diyoruz, siyaseti yapıyorsunuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber