Geri Dön
Antalya Çocukların ressam olma heyecanı

Çocukların ressam olma heyecanı

Çocukların ressam olma heyecanı

Çocukların ressam olma heyecanı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da ressam Hacer Çilingir'in atölyesinde resim eğitimi alan çocuk ve gençler, eserlerini ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunmanın heyecan ve sevincini yaşadı.

Muratpaşa Belediyesi Fuayesi Fikret Otyam Sergi Salonu'nda gerçekleşen 'Yaratıcı Kimlikler' adlı serginin açılış kurdelesini birim müdürü Duygu Çakmak, resim öğretmeni Hacer Çilingir, Antalya'nın ünlü ressamlarından Nuri Sezen, öğrenciler birlikte kesti.

Sergide, Hacer Çilingir'in resim sanatını sevdirerek öğrettiği geleceğin ressamı 56 çocuk ve gencin 100 kadar karakalem, pastel boya, yağlıboya ve akrilik boya çalışmaları yer aldı. Anne-babalar, davetliler yaratıcı çocukların yetenekleriyle gurur duydu.

Ressam Hacer Çilingir, öğrencilerinden bazılarının çizim ve desen çalışmaları yaparak güzel sanatlar liselerine hazırlandığını ifade etti. Çilingir, "Çizim insanın sonsuz dilidir. Resim yapmak çocuklar için algı, beceri ve yaratıcı gücünü ortaya çıkaran, aynı zamanda duygusal ve sosyal eğitimin belirleyici unsurudur" dedi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber